Ethi-jazz`ın ünlü ismi Mulatu Astatke Red Bull Music Academy`nin konuğu olarak İstanbul`a geliyor.

Ethi-jazz`ın ünlü ismi Mulatu Astatke Red Bull Music Academy`nin konuğu olarak İstanbul`a geliyor.

Mulatu Astatke hakkında arkadaşımız Alper Kaliber`in çok okunan yazısı için satıra tıklayın.


Türk cazseverlerin festivallerde izlediğimiz konserleriyle yakından tanıdığı Ethio-Jazz`ın ünlü ismi Mulatu Astatke Red Bull Music Academy Night kapsamında söyleşilere katılmak, konser vermek üzere 1 Eylül akşamında Küçükçiftlik Park`ta olacak.

* * *

Son yıllarda farklı mekanlarda iki, üç kez izlediğimiz ünlü sanatçı dünyada Ethio-Jazz ismi verilen ekolün kurucu isimlerinden. 1998’den beri dünyanın dört bir yanında müziğin efsane isimlerini ve yeni müzisyenleri dinleyicilerle buluşturan Red Bull Music Academy, 2015 sezonuna ilişkin etkinliklerini sürdüryor. 1 Eylül’de Küçükçiftlik Park sahnesinde olacak Mulatu Astatke ile, konserinden önce 18.00’de bir RBMA söyleşisi de gerçekleşecek. Kapılarını 17.30’da açacak etkinlikte Mulatu Astatke’ye yerli müzik sahnesinden de önemli isimler canlı performanslar ve DJ setleriyle eşlik edecek.

* * *

Gecenin açılışını Ahu yapacak. Büyük Ev Ablukada, canlı elektronik projesi “Fırtınayt” ile Mulatu Astatke öncesi sahnede olacak. Astatke’nin hemen ardından akustik enstrümanlar ve sample’lar içeren çok katmanlı emprovize performansları ile Barış K, Cem Yıldız ve Alican Tezer’in ‘‘İnsanlar’’ grubu kapanışı yapacak. Set aralarında ise RBMA mezunlarından Kaan Düzarat arşivinden seçtiği plakları çalacak.

* * *

Mulatu Astatke, Etiyopya’dan çıkıp caz dünyasını etkilemiş isimlerden biri. Jim Jarmusch filmi “Broken Flowers” ile 60 yaşında tanınmış olmasına rağmen Afrika’nın egzotizmini kırk yılı aşkın süredir sahnelere taşıyor. Debussy ile Charlie Parker’ın karışımı bir yaratıcılıkla Etiyopya’nın kendine özgü kültürünü ve seslerini buluşturan Mulatu Astatke’yi ünlü DJ Gilles Peterson “Müziğin ulaşabileceği en yüksek form” olarak tanımlıyor. Etiyopya’nın caz şövalyesi aynı zamanda prestijli müzik okulu Berklee’nin ilk Afrikalı öğrencisi ve mezun olduğu okuldan fahri doktora almış bir isim. 1943 doğumlu usta müzisyen, yayımladığı albümlerin yanında, Harvard ve MIT gibi üniversitelerde müzik üzerine araştırmalar yapıyor.

Gecenin programı:
- 18.00 Mulatu Astatke söyleşisi
- 18.45-19.45 Ahu
- 20.00-21.00 Büyük Ev Ablukada - “Fırtınayt”
- 21.30-22.45 Mulatu Astatke konseri
- 23.00-00.00 İnsanlar
(Set araları Kaan Düzarat)

Red Bull Music Academy hakkında
Onaltı yıldır dünyanın farklı şehirlerini müzikle buluşturan Red Bull Music Academy (RBMA), ikişer haftalık iki dönem boyunca farklı coğrafyalardan en iyi ritim ve ses yaratıcılarını; kayıt stüdyoları, müzik profesyonelleri ile söyleşiler ve şehrin önde gelen kulüplerinde gerçekleşen performanslarla bir araya getiren uluslararası bir müzik atölyesidir.

Cazkolik.com / 14 Ağustos 2015, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.