Oskarlı aktör Don Cheadle`ın çektiği Miles Davis biyografisi "Ahead Miles" NY Film Fest.`te gösterildi

Oskarlı aktör Don Cheadle`ın çektiği Miles Davis biyografisi "Ahead Miles" NY Film Fest.`te gösterildi

Canlandırdığı karakterlerle izleyicilerin gözünde saygın bir oyuncu olan Oskar ödüllü Don Cheadle iki yıldır üzerinde uğraştığı ve ilk yönetmenliğine imza attığı biyografik filmini Miles Davis üzerine gerçekleştirdi. İki uzun yıl üzerine çalıştığı filmin bütçesi için internet üzerinde başlattığı bir kampanya ile beklediğinin üzerinde destek alan ve 330 bin doların üzerinde para toplayan Cheadle stüdyoların bu tarz filmlere para vermek istemediğinden yakınarak bütçeyi bu şekilde toplamak zorunda kaldığını söyledi. Başta cazseverler olmak üzere filmi için büyük destek gören Cheadle beklentisinin üzerinde destekle filmini çekmeyi başardı ve film nihayet iki yıl sonra New York Film Festival`inde görücüye çıktı.

 

Filmin dağıtım haklarını satın alan Sony böyle bir karar almış olsa da henüz dağıtım için gerekli ortamın oluşmadığını açıkladı ve film şimdilik sadece festivalde gösterildi.

 

Don Cheadle filminde Miles`ın bir dönem müziği bıraktıktan sonra yeniden geri döndüğü yıllara ve Miles`ın hayatında en uzun süreli ilişkisi olan Francis Taylor ve dönemin Rolling Stone muhabiri Dave Brill (Ewan McGregor canlandırıyor) ile olan gizemli ilişkisine odaklanmış.

 

Umarız biz de izleme imkanı buluruz.

 

Cazkolik.com / 09 Ekim 2015, Cuma

 

 

(Fotoğraf) Don Cheadle Francis Taylor ile. Francis Taylor o yıllarda Miles Davis`in birden çok plâğının kapağında yer almıştı.

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.