Londra merkezli İngiliz cazın harikulade yeni armağanı Zara McFarlane`i bu Cumartesi kaçırmayın.

Londra merkezli İngiliz cazın harikulade yeni armağanı Zara McFarlane`i bu Cumartesi kaçırmayın.

Zara McFarlane konserine bilet almak için tıklayın.


14 Kasım 2015, Cumartesi gecesi saat 20:00`de gerçekleşecek ZARA McFARLANE konserini izeyece Cazkolik okuru talihlisi dostlarımız belli oldu. Talihli isimler: Sn. Tugay Nehir, Sn. Hüseyin Ali Güvenç, Sn. Çiğdem Güvenç, Sn. Mehmet Aksoy, Sn. Halime Sözen, Sn. Sefa Mert Ünal, Sn. Tuncay Günaydın, Sn. Burçak Ersen, Sn. Görkem Yaşar ve Sn. Ebru Kennington olmuştur. Kendilerini tebrik eder, güzel bir konser gecesi geçirmelerini dileriz. Maillerine akreditasyon bilgileri gönderilecektir.


İngiliz caz dünyası son yıllarda Avrupa caz sahnesine göre çok daha önde gidiyor diye en az bir kaç defa değindik. Üstelik, bizim buralarda ağırlıklı enstrüman projeleri izlediğimize fazla aldanmayın, vokal performanslarda da çok sayıda iyi ses dünyaya son dönem hep İngiliz cazından yayılmaya başlandı. Gilles Peterson müzik dünyasının marka isimlerinden. Bir müzik türünün peşinde koşmaktansa kendi tarzını ve bakış açısını yaratan bir müzik adamı ve uzun süredir müziğin patron isimlerinden... Kendi kanatları altında uçmaya başlayan çok sayıda ismi müzik dünyasına armağan ediyor. Brownswood Records`un 2011 yılında ilk albümü "Until Tomorrow" ile vokal müzik dünyasına armağan ettiği Zara McFarlane, Peterson`ın hassas dokunuşlarını müziksevere hissettiren şiddetli bir çıkış yaptı. Peterson elinde büyük bir yetenek olduğunun farkındaydı, kendi yetkinliğini ve öngörüsünü müziğin harmanına katınca daha ilk albümle ciddi bir satış ve ilgi başarısı da gelmiş oldu.

Tüm bu müziklerin özünde hep caz var...

Zara McFarlane cazla duygusal temas halinde bir soul şarkıcısı, şimdilerde artık Nu-Soul dediğimiz vaka daha doğrusu ama özü elbette soul. Örneğin, videosu hayli sevilen "Police & Thieves" yetmişlerden bugüne sarkan büyük bir şarkıydı. Junior Murvin`in ünlü ettiği şarkı cover`cıların en sevdiği parçalar arasında yer aldı. Böyle bir şarkıyı yeniden ele alma cesaret istiyordu ama aşağıda videosunu izlediğimiz parçada ortaya muhteşem bir çalışma çıktı. Eleştirmenler hep parçada Binker Golding`in tenor saksofonunu övüyor ama (haklı olmalarına rağmen) yine de piyanist Peter Edward`nin ve elbette Zara MCFarlane`nin şarkıya kattığı muhteşem derinliğin hakkını vermek lazım. Yine aynı eleştirmenler McFarlane`in sesinin Nina Simone ile Roberta Flack arasındaki çizgide yeşerdiğinde hemfikir ama unuttukları şey Farlane`nin sesinin aynı zamanda `colormatic` olduğu, içine girdiği kabın şeklini almakta fazla zorlanmadığı ve kendi tarzını yaratmaya çok müsait olduğu gerçeği.

* * *

Günümüzde caz, dünya üzerindeki her tür müzikten beslenen ve yeniden tanımlayan bir müzik. McFarlane son albümü "If You Knew Her" ile vokal & enstrümantasyonun yeni derinliklerini keşfediyor ve şarkılarını dinleyen herkes bu şarkılarda kendi müzikal beğeni alanından taşıdığı tanıdık soundları McFarlane`in müziği ve sesiyle özdeşleştiriyor. Cumartesi akşamı konserini izlerken siz de benzer şeyleri düşünüceksiniz. Caz + Reggae, Karayip soundları, Dub, Afro karışım McFarlane`nin tatlı ve opak sesinin serin gölgesi altında kendi `jazzy-soul` harmanının eşsiz malzemelerine dönüşüyor.

Son söz...

Gelin, Cumartesi Cemal Reşit Rey sahnesinde izleyeceğimiz konser için son sözü şöyle söyleyelim ve hep birlikte konserde buluşalım; Zara McFarlane sesinin nezaketi kadar yüzünden yansıyan iyilik de ona her şarkısıyla bağlanmamıza yetecek duygusal ilmekleri özenle veriyor bize.

Cazkolik.com / 11 Kasım 2015, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.