Hiromi geçen hafta buradaydı, şimdi yeniden Antalya Piyano Festivali için geliyor

Hiromi geçen hafta buradaydı, şimdi yeniden Antalya Piyano Festivali için geliyor

 

Hiromi uçurmaya geliyor

 

 

Yıllar önce caz dünyasına sağlam bir giriş yaptığı, 2003 çıkışlı albümü ‘Another Mind’ aslında sırf başlığıyla bile çok farklı biri olduğunun ipuçlarını veriyordu. Çok geçmeden farklılığıyla şöhretlenen Hiromi Uehara, cazın piyano süperstarı olarak 20 Kasım gecesi, 16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin misafiri olarak ilk kez Antalya’ya uçuyor. Ama söylemiş olayım, uçuruyor da olacak.

 

Henüz 24 yaşında piyasaya girdiği ilk albümden itibaren "Caz piyanosunun çılgın kızı” olarak ünlenen Hiromi’nin, bir piyanist / besteci olarak müziklerine kattığı caz, klasik, elektronik, rock ve hatta R’n’B renkleri onu herhangi bir kalıba girmeyen özgür ve yüksek enerjili bir caz yıldızına dönüştürüyor. 20 Kasım akşamı 20.30’da AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleşecek Hiromi konserinde Antalya’daki izleyici de ilk kez sadece bir müzisyen olarak yeteneğine değil, bir mıknatıs gibi kendine çeken büyüleyici cazibesine şahit olacak.

 

Yeşil çay memleketi Hamamatsu’da büyüyen Hiromi, belki de o yüksek enerjisini yeşil çayın kafeininden almış olabilir ama büyüdüğü yer aynı zamanda Yamaha piyano fabrikasının olduğu yer. Evrenin kurgusuna bakılırsa Hiromi zaten dünyaya müzik için gönderilmiş… İlk kez altı yaşında annesinin piyano dersine götürdüğü yıldız, son on yıldır caz piyanosunun en ünlü isimlerinden.

 

Henüz 17 yaşındayken caz efsanesi Chick Corea ile tanışan ve peşi sıra Boston’da Berklee Müzik Koleji’ne kabul edilen Uehara, 2011 yılında diskografisine eklediği son albümü ‘Voice’ ile ünlü basçısı Anthony Jackson ve meşhur davulcu Simon Phillips ile de çalışmış oldu. Hiç kimseyi kopyalamak istemeyerek yola çıkan Hiromi, iliklerine kadar müzik hissederek büyüdüğünü ve kariyerinin ilk günlerinden itibaren kendi orijinal kimliğini yaratabilmek motivasyonu ile hareket ettiğini söylüyor. Söyleşilerinde müziklerinin arkasındaki iki anahtar duygunun ‘tutku’ ve ‘aşk’ olduğunu belirten Hiromi’nin bahsettiği o iki güzel kelime adeta enerjik canlı performanslarından da taşıyor. İzleyiciyi piyanodaki hakimiyeti ile uçuran Hiromi’yi kaçırmamak üzere, 20 Kasım Cuma akşamı ben de acil Antalya’ya uçuyorum.

 

Cenk Erdem

 

Cazkolik.com / 27 Mayıs 2015, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.