Caz dünyasını proje manyağına çeviren harikulade kadın bir kez daha İstanbul`a geliyor

Caz dünyasını proje manyağına çeviren harikulade kadın bir kez daha İstanbul`a geliyor

21 Kasım Cumartesi gecesi Terri Lynne Carrington konserini Cazkolik davetlisi olarak izleyecek 10 (çift) okurumuz belli oldu. Talihli dostlarımız; Sn. Merve Dinç, İlker Güldağ, Ferit Düğenci, Cennet Günel, Hakan Yenenler, Sezai Başar, Özge Ural Öztürk, Batuhan Kantar, Berna Erbaş ve Rabia Aydın`dır. Okurlarımıza güzel bir konser gecesi geçirmelerini dileriz.

 


 

Cazda iki tür müzisyen var; İlki sadece işini yapan, ikincisi ise işini yapmakla birlikte cazın mutfak kısmını da merak eden ve koşturan... 21 Kasım Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey konser salonunda izleyeceğimiz Terri Lyne Carrington ikinci türden müzisyen, yani, müzisyenliği kadar -ki bu arada kendisi iyi bir davulcudur, bu yanıyla da sıradışı sayılabilir zira kadın davulcu azdır- müziğin mutfağını da iyi bilir. Yaptığı projelerin tümü kendi prodüksüyonu olduğu gibi bir çok müzisyeni kapsayan konsept projelerin insanıdır aynı zamanda. bu yanıyla konser salonlarının ve festival organizasyonlarının sevdiği insanlardandır. Proje üreten insanı sektörün her kesimi sever, müzik şirketleri de.

 

Terri Lyne Carrington 2011 yılında "Mosaic" isimli büyük bir projeye imza atmıştı. Hepsi cazın kadın starları olan beş büyük yıldızı; Dianne Reeves, Dee Dee Bridgewater, Cassandra Wilson, Gretchen Parlato, Carmen Lundy ve Nona Hendryx gibi dev isimleri aynı albümde buluşturan Carrington -ki bu isimler bir daha başka bir albümde gözükmüş değil- sayısız ödül kazandı ve dünya çapında bir turneye imza attı. Proje dediğin böyle olur! Aradan iki yıl geçince bu kez başarılı ve girişimci sanatçıyı yeni bir albümde görürüz; "Money Jungle - Provocative Blue". İlki kadar olmasa da bu da bir proje albümüdür. Duke Ellington`ın kariyerinin en ilginç albümlerinden biri olan 1960 tarihli "Money Jungle"ı piyanist Gerald Clayton ve basçı Christian McBride ile beraber bir Duke Ellington Tribute olarak yayınlar ve bu albümde ciddi ilgi görür ödüller kazanır.

 

Şimdi, caz dünyasını proje manyağı yapan bu harikulade kadın yeni bir albüm daha yayınladı; "The Mosaic Project; Love and Soul". İlkinin devamı niteliğindeki bu albümde de Carrington bu kez en az tam on farklı kadın şarkıcıya albümünde yer vermiş işleri daha da büyütmüş ama bu şarkıcılar cazın daha soul kısmından. Kimler mi? Natalie Cole, Chaka Khan, Oleta Adams, Jaguar Wright, Valerie Simpson, Nancy Wilson, Chanté Moore, Lalah Hathaway, Paula Cole, Ledisi ve Lizz Wright (dışarda kimse kaldı mı).

 

İşte, bu muhteşem kadın Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey konser salonunda olacak. Tabii bu isimlerle gelmesi zor, İstanbul yıkılır o konserde ve çok büyük, pahalı bir proje olur ama daha minyatür ve konser zevki daha yüksek bir gece olacağı kesin! Kasım ayının en önemli gecelerinden birini yaşayacağımız bu akşam CRR salonunda Cazkolik misafiri olarak yerinizi almanız işten bile değil. Sadece yukardaki bannera tıklayarak bize mail atın ve Cumartesi gecesi konseri izleyecek 10 talihli çiftten biri siz olun. Bekliyoruz.

 

Cazkolik.com / 18 Kasım 2015, Çarşamba

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.