Fotoğraf sanatçılarının gözünden 25. Akbank Caz Festival fotoğrafları sergisi açıldı.

Fotoğraf sanatçılarının gözünden 25. Akbank Caz Festival fotoğrafları sergisi açıldı.

Sergiyi gezmek için tıklayın


Ülke gündemi yaşanan her güzel şeyi hızla eskileştirip, unutturuyor... 25. Akbank Caz Festivali biteli daha yeni bir ay oldu ama ne kadar geride kalmış gibi değil mi? Cazkolik olarak bizim o güzel konserleri bu kadar hızlı unutmaya gönlümüz razı değil! Bu yüzden son iki yıldır her Akbank ve İstanbul caz festivallerinin ardından festival konserlerini takip eden fotoğraf sanatçısı dostlarımızın çektiği fotoğraflardan oluşan özel sergiler hazırlamaya başladık. 22. İstanbul ve 24. Akbank festival sergilerinin ardından şimdi, bugünden itibaren 25. Akbank Caz Festival fotoğrafları sergisi yayına girdi.

Caz fotoğrafçılığı farklı bir tutku...

Caz fotoğrafçıları daha çok cazsever mi yoksa daha çok fotoğraf sanatçısı mı? Hangisi? Bu iki tutkuyu içlerinde aynı anda yaşayabilen bu idealist ve tutkulu insanlar biz normal cazseverler konseri izlerken onlar iki farklı duygunun hazzına aynı anda varıyor. Müziği ve sahnede oluşan görsel akışı farklı bir disiplin içinde izlemek ayrı bir yetenek. Örneğin, haberin görseli olan sevgili Yusuf Biton`un çektiği bu resim tek bir anın karesi olmakla birlikte bize konsere dair o kadar çok şey anlatıyor ki! Davulcu Chris Coleman genellikle kalabalık davul setuplarıyla tanınan bir `drummer` ama onun bir başka özelliği ise konserlerdeki konsantrasyonu. Sevgili Biton`un işte tam o an`ı yakalayan karesi bize çok şey anlatıyor.

Bu sergiyi, bir çırpıda unutulup giden o harikulade konserleri o kadar da kolay unutmayalım diye hazırlıyoruz. Fotoğraf sanatçısı dostlarımızın çektiği birbirinden güzel resimler bize konserleri yeniden yaşattığı gibi konser anılarını da ölümsüz kılıyor.

25. Akbank Caz Festival konserlerinden fotoğraflar sergisinde 5 fotoğraf sanatçısından 50 fotoğraf...

5 farklı fotoğraf sanatçısı; İbrahim Göksungur, Leyla-Diana Gücük, Sedal Antay, Sedat Antay ve Yusuf Biton 25. Akbank Caz Festival konserlerini çok yakından takip ettiler. Hemen her akşam, her konserde müziği dinlerken bir yandan en iyi açıyı bulmaya çalışan sanatçı dostlarımızın bizzat kendilerinin seçtiği 50 fotoğraf bu sergide buluştu. İbrahim Göksungur`un hareketin dinamizmi ile kompozisyonun bütününü kurgulayan fotoğraları, sevgili Leyla`nın kimi zaman sahne gölgelerine saklanan, kimi zaman duygusal anları açığa çıkaran renkli ve siyah beyaz fotoğrafları, Sedal Antay`ın siyah & beyazın güçlü kontrastları ardına saklanan yoğun enstrüman dokuları arasındaki `insan`ları, kardeşi Sedat Antay`ın yine siyah & beyaz kontrastı içinde genel kompozisyonlarda dahi bulup çıkardığı portreleri ve Yusuf Biton`un konser içinde gizli an`ların peşine düşen portreleri bir festival günlüğü gibi aynı sergide buluştu.

Sergiyi Leyla-Diana Gücük yayına hazırladı...

Serginin tüm hazırlığı, telaşı, koşturması ve irtibatı sevgili Leyla-Diana`nın. Sadece bu sergi değil, şu an yayında olan diğer sergiler de onun eliyle hazırlanmış çalışmalar. Bu konuda kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Bundan böyle de sevgili Leyla`nın hazırladığı (ve elbette çektiği fotoğrafları) yeni sergilerde izlemeye devam edeceğiz, yeter ki caz festivalleri ara vermeden her yıl giderek daha çok sayıda konserle gerçekleşsin bizim de izleyecek bir çok yeni fotoğrafımız olsun.

Sergiyi gezmek için tıklayın...

Bu harika serginin oluşmasında emeği geçen fotoğraf sanatçısı dostlarımız İbrahim Göksungur, Leyla-Diana Gücük, Sedal Antay, Sedat Antay ve Yusuf Biton`a emeklerinden ve katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz.

Cazkolik.com / 01 Aralık 2015, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.