Trakya`da caz günleri... The Cold Vibes Edirne ve Kırklareli`nde iki gün arka arkaya caz konseri verecek.

Trakya`da caz günleri... The Cold Vibes Edirne ve Kırklareli`nde iki gün arka arkaya caz konseri verecek.

Türkiye caz ortamının en yeni ve heyecan verici genç gruplarından The Cold Vibes 24 ve 25 Aralık günleri Edirne ve Kırklareli`nde caz konserleri verecek.

Geçen yıl İstanbul Caz Festivali Genç Caz yarışmasında kazandıkları başarının ardından bir anda cazseverlerin dikkatlerini üzerine çeken, ardından 22. İstanbul Caz Festivali kapsamında Fenerbahçe Parkı`nda konser veren, sonbahar sezon başlayınca İstanbul`un nardis, 60 M2 ve Living Room gibi gözde caz mekanlarında performanslarını izlemeye başladığımız The Cold Vibes bu kez Edirne ve Kırklareli`nde 24 ve 25 Aralık`da iki gün arka arkaya konser verecek.

Radyo Cazkolik`te Bodrum Kat ve Açık Radyo`da hazırladığı radyo programlarıyla cazseverlerin yakından tanıdığı vibrafonist Can Tutuğ ve gitarist Yalın Doğu Şahin`in öncülüğünde kurulan The Cold Vibes kuruluşunun ve festival başarısı sürecinin ardından trompette Öğünç Poyraz, trombonda Eren Akgün, kontrbasta Asal Altay ve davulda Uğurcan Mamuzlu`nun da dahil olmasıyla caz ortamımızın bir anda dikkatleri üzerine çeken grubun dönüştü. Grup, kurulduğu günden bu yana repertuvarında 1950′ler ve 1960′lardaki caz standartlarının yeniden seslendirmesiyle caz müziğine bağlılığını ifade etmeye çalışıyor. Ülkemizde cazı hem olduğundan ödün vermeden ve yenilikler katarak seslendiren grup repertuvarına her geçen gün yeni caz eserlerini eklerken bir yandan da ikâmet ettiği Trakya’da bölgenin caza olan ilgisini düzenlediği konserlerle arttırıyor.

Özellikle, Trakya`nın müzikseverlerinin bu konserlere yoğun ilgi göstermesini diliyoruz ve buradan özellikle duyuruyoruz. İlki, 24 Aralık Perşembe akşamı saat 19:00`da Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi ve 25 Aralık Cuma akşamı saat 20:00`de Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi`nde gerçekleşecek konserler müzikseverlerin gösterdiği ilginin yoğunluğuyla eminiz zamanla çok daha fazla sayıda konsere dönüşecektir.

Cazkolik.com / 22 Aralık 2015, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.