Dünyanın en ünlü bakır üflemeliler topluluğu geliyor...

Dünyanın en ünlü bakır üflemeliler topluluğu geliyor...

Tüm dünyada iki milyondan fazla albüm satan, dünyanın en ünlü üflemeli çalgılar topluluğu Canadian Brass, 20 Ocak`ta İstanbul`da konser verecek. Üflemeli çalgılar müziklerini geniş kitlelere ulaştıran ilk grup olarak adını tarihe yazdıran ve dünyanın hemen her ülkesinde klasik müziği eğlenceye dönüştüren Canadian Brass, konseri Cemal Reşit Rey konser salonunda gerçekleşecek.

* * *

Bugüne kadar yüzotuzdan fazla albüm yayınlayan ve dünyanın en ünlü üflemeli çalgılar topluluklarından biri olarak tanınan Canadian Brass, İstanbul`a yenilikçi bir klasik müzik şöleni yaşatacak. Hepsi sıradışı birer müzik ustası olan müzisyenleri Chuck Daellenbach (tuba), Christopher Coletti ve Caleb Hudson (trompet), Achilles Liarmakopoulos (trombon) ve Bernhard Scully (korno) ile sahnede barok müziklerinden, en ünlü klasik üflemeli eserlerine, latin ve cazdan, büyük orkestra müziklerine ve hatta Broadway ve pop şarkılarına kadar zengin repertuvarlarıyla hayran bırakıyor.

Canadian Brass hakkında bilgi?

Trombonist Gene Watts ve tubacı Charles Daellenbach tarafından Kanada-Toronto`da 1970 yılında quintet formatında kurulan Canadian Brass aradan geçen kırkbeş yıl içinde sayısız albüm yayınladığı gibi çok daha fazla sayıda eserin transkripsiyonunu yaparak müziğe kazandırdı. Müzikseverler tarafından "King of Brass" olarak anılan grup 2015 yılında az evvel yukarda isimleri geçen müzisyenler tarafından yeni şekline kavuştu. 1972 yılında çıktığı ilk Avrupa turnesinden itibaren düzenli olarak dünyanın dört bir yanını dolaşan topluluğun dünya çapında şöhreti ve daha fazla sayıda hayranları var.

Cazkolik.com / 05 Ocak 2016, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.