44. İstanbul Klasik Müzik Festivali`nde klasikten caza uzanan tınılar...

44. İstanbul Klasik Müzik Festivali`nde klasikten caza uzanan tınılar...

Bu yıl Shakespeare`in "Eğer müzik aşkın gıdasıysa durmadan çalınız" dizesinden ilham alan 44. İstanbul Müzik Festivali, 1 ile 24 Haziran tarihleri arasında oldukça zengin bir festival programı sunacak müzikseverlere.

* * *

3 Şubat Çarşamba sabahı düzenlenen basın toplantısında İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak ve festival sponsoru Elginkan Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen`in katılımıyla açıklanan programda bu yıl aralarında İdil Biret, Murray Perahia, Gautier Capuçon, Angel Blue, Gérard Caussé, Herbert Schuch, Patricia Petibon, Alice Sara Ott, Maria João Pires, Antonio Meneses, Maxim Vengerov, Richard Galliano, Sylvain Luc gibi önemli isimlerin yeralacağı duyuruldu. Bu isimlerin yanısıra bu yıl festival Viyana Senfoni Orkestrası, Venedik Barok Orkestrası, Orchestra of the Swan, Artemis Quartet, Academy of St Martin in the Fields’i ve festivalin bu yılki yerleşik konuk orkestrası Varşova Filarmoni’nin de bulunduğu 600`e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak.

* * *

İki dünya prömiyeri ile bir Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak festivalde senfoni ve oda orkestralarından resitallere ve özel projelere 26 konser yer alacak. Festival bu yılki yeniliklerinden Müzik Rotası ile müzikseverleri, ilk kez konser mekânı olarak kullanılacak Meryem Ana (Panayia İsodion) Kilisesi, Üç Horan Kilisesi, Sent Antuan Alt Kilisesi ile Hollanda Konsolosluğu Şapeli ve Kırım Anglikan Kilisesi’nde müzikal bir yolculuğa çıkaracak ve toplam 17 farklı mekânda dinleyicilerle buluşacak. Festivalin gelenekselleşen ücretsiz Haftasonu Klasikleri bu yıl Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Fenerbahçe Parkı ve Sakıp Sabancı Müzesi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

44. İstanbul Müzik Festivali`nde klasikten caza uzanan tınılar

Aynı zamanda iyi birer klasik müzik dinleyicisi olduğuna inandığımız Cazkolik okurunu bu yıl festivalde özel olarak ilgilendiren bir konser var. 20. yüzyılın en güzel aşk şarkılarını yorumlayan Fransa’nın ikonik sesi, Edith Piaf bu yıl özel bir konserle anılacak. Klasik müzikten caza uzanan besteci kimliğiyle günümüzün en büyük akordeoncularından Richard Galliano ve caz gitaristi Sylvain Luc, Piaf’ın 2015’teki 100. doğum yılı onuruna unutulmaz şansonlarını yeniden yorumlayacağı bu özel proje ile 22 Haziran’da Fransız Sarayı Bahçesi’nde olacak.

* * *

Haberimizi Galliano ve Luc`un özel konseriyle sınırladık ama okurlarımız 44. İstanbul Müzik Festivali programını muzik.iksv.org sitesinden takip edebilirler.

Cazkolik.com / 04 Şubat 2016, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.