Kuzey Avrupa cazının güçlü ismi ilk Türkiye konseri için Akbank Sanat`a geliyor

Kuzey Avrupa cazının güçlü ismi ilk Türkiye konseri için Akbank Sanat`a geliyor

Finlandiyalı davulcu ve perküsyonist Olavi Louhivuori, Norveç cazının önemli müzisyenlerinden gitarist Thomas Dahl ve kontrbas sanatçısı Mats Eilertsen’dan oluşan Skydive Trio, Şubat 2015’te yayınladığı ve müzik otoritelerinin büyük beğenisini toplayan Sun Moee isimli son albümlerinin dünya turnesi kapsamında gerçekleştirecekleri konserde cazseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

 

Gitarist Thomas Dahl, Norveç Trondheim Konservatuarı’nda eğitim gördü ve 90lı yıllardan bu yana Norveç cazının önemli müzisyenlerinden biri oldu. İlk büyük başarısını Kristin Asbjørnsen’in vokalistliğini yaptığı ödüllü grup Krøyt ile kazandı. Per Jørgensen ile BMX, Eirik Hegdal’le Dingobats albümlerini yayınladı. Sanatçı halen Bergen’deki Grieg Akademisi’nde eğitmenlik yapmaktadır.

 

Kontrbasa duygusal ve sıcak bir yaklaşımı olan Norveçli kontrbasçı Mats Eilertsen, ECM bağlantılı sanatçı ve gruplar Tord Gustavsen Ensemble, the Source, Wolfert Brederode Quartet, and Parish’in yanı sıra, Håkon Kornstad Trio, Food with Iain Ballamy, Jacob Young Band, Solveig Slettahjell’s Slow Motion Orchestra ve Håvard Wiik Trio’nun albümlerinde çaldı. Hubro Firması’ndan kendi adıyla 7 albüm yayınladı. Pat Metheney, Joshua Redman, Lee Konitz, Bobo Stenson, Kenny Wheeler, Tomasz Stanko gibi yıldızlarla aynı sahneyi paylaştı, 100 kadar albüme katkıda bulundu.

 

Yüksek enerjisi ve yarattığı pozitif atmosferle, birlikte çaldığı müzisyenleri yaratıcılıklarının en üst sınırına çıkmaya teşvik eden Finlandiyalı davulcu ve perüsyoncu Olavi Louhivuori, üç değişik grupla üç kez “Genç Kuzey Cazı Grubu” ödülünü kazandı (Joona Toivanen Trio, Ilmilekki Quartet, Sun Trio). Tomasz Stanko, Anthony Braxton, Marilyn Crispell, Susanne Abbuehl, Kenny Wheeler gibi ünlü müzisyenleriyle birlikte çaldı. Kendi gruplarıyla birçok albüm yayınladı ve Oddarang grubuyla 2007’de Fin Emma Ödülü’nü aldı. Davul ve senfoni orkestrası için bir konçerto besteledi.

 

Konser Bilgisi:
Etkinlik: Skydive Trio
Tarih: 17 Şubat 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL., Öğrenci: 10 TL.

 

Cazkolik.com / 13 Şubat 2016, Cumartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.