Kimsenin kurallarıyla hareket etmeyen kadın Caro Emerald dinleyicinin kalbini bir kez daha çaldı.

Kimsenin kurallarıyla hareket etmeyen kadın Caro Emerald dinleyicinin kalbini bir kez daha çaldı.

Cemal Reşit Rey konser salonunun düzenlediği Caz Şubatı konserleri ruhumuza ilaç gibi geldi. Her sabah güne bunaltan haberlerle uyandığımızdan mıdır nedir kaçacak, sığınacak anlara dönüştü konserler. Bir de müzikler güzel olunca değmeyin cazseverin keyfine. Tıpkı dün akşam Caro Emerald konseri gibi. Belli ki Pink Martini, Stacey Kent gibi Caro Emerald da İstanbul`da iyi bir dinleyici grubu oluşturdu kendine. Belli ki o da kendini rahat hissediyor. Rahat hissediyor derken, şu son günlerde izlediğimiz -ve belki bundan sonrası için de geçerli- konserler bölgemizde ve ülkemizde sürüp giden kahredici koşullar nedeniyle yurtdışından bir kısım caz müzisyeni naz yapan futbolcular gibi gelmekte ayak diremeye, bahaneler üretmeye başladı. Bugünlerde duyduğunuz/duyacağınız olası iptallerde bu koşulların ciddi etkisi var. Allahtan Avrupalı müzisyenler konser konusunda daha esnek, en azından aynı coğrafyada yaşıyor olduğumuz için anlayışlı ve iletişimleri güçlü, sağlıklı.

* * *

Biz dönelim yine Caro Emerald`e... Kendiyle barışık sempatisi, çıplak ayakları, capcanlı sesi ve şarkıları, muhteşem orkestrası, herkesi ayağa fırlatan dinamizmi, izleyiciyle kurduğu içten iletişimi, sahneden salona yaydığı enerjisiyle herkese mutluluk veren, gülemseten, bağıra bağıra şarkı söylemeyi hatırlatan bir gece yaşattı.

* * *

Dört sene önce Türkiye`de ilk röportajını Cazkolik için verdiği sevgili Cenk Erdem`e "kimsenin kurallarıyla hareket edecek değilim" diyerek daha ilk anda gönlümüzü çalan Caro Emerald konseri yazının bundan sonrasında sevgili Leyla-Diana Gücük, Sedal ve Sedat Antay`ın objektifinden fotoğraflarla devam edecek.

Cazkolik.com / 25 Şubat 2016, Perşembe

Foto: Sedat Antay

Foto: Sedat Antay

Foto: Leyla-Diana Gücük

Foto: Leyla-Diana Gücük

Foto: Leyla-Diana Gücük

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.