Korkuya karşı Barok müzik... Venedik Barok Orkestrası Mart ayının son konseri için İstanbul`a geliyor.

Korkuya karşı Barok müzik... Venedik Barok Orkestrası Mart ayının son konseri için İstanbul`a geliyor.

Venedik Barok Orkestrası konserini Cazkolik davetlisi olarak izleyecek okurlarımız Sayın Abidin Şahin +1, Begüm Cömert +1, Banu Yılmaz Cengiz +1, Selen Mut +1 ve Hüseyin Demir +1 olmuştur. Tebrik eder, güzel bir konser gecesi geçirmelerini dileriz. Akreditasyon mailleri adreslerine gönderilmiştir.


Bu konserin biletini satın almak için tıklayın.


Barok dönemin seçkin eserlerine repertuvarında yer veren Venedik Barok Orkestra, İtalyan şef, orgcu ve klavsen sanatçısı Andrea Marcon tarafından 1997 yılında kuruldu. Sanatçı günümüzün en önemli erken dönem barok uzmanları arasında gösteriiyor. ``Paul Hofhaimer Uluslararası Org Yarışması``nda 1986 yılında birinciliği olan Marcon, 1991`de Bolonya Klavsen Yarışması`nı da zirvede tamamladı. Orkestra`nın kuruluşundan sonra Venedik Barok Orkestrası ile Barok eserlerin yeniden yorumlanması üzerine çalışmaya başlayan sanatçı, özellikle klasik ve erken romantik Barok eserlerini başarıyla seslendiriyor. Diskografisinde yaklaşık 50 albüm bulunan Marcon, defalarca Deutschen Schallplatten kritik ödülünün yanında, Diapason d’ Or ve Echo`ya layık görülürken Camerata Salzburg, Berlin Philharmonic ve Mahler Chamber Orchestra gibi prestijli topluluklarla başarılı performanslara imza attı.

* * *

Venedik Barok Orkestrası bugüne dek Amerika, Avrupa, Japonya ve Kore’de gerçekleştirdiği konserleriyle büyük beğeni topladı. Washington Post’un deyimiyle “Her zaman dinamik ve nefes kesici" performanslara imza atan topluluk daha önce Giuliano Carmignola, Philippe Jaroussky, Magdalena Kozena ve Patricia Petibon gibi dünyaca ünlü solistlerle birlikte toplam 11 albüme imza attı. 18. yüzyıl aryalarını içeren son çalışmaları L’Olimpiade ile Choc Du Monde de la Musique ödülünü kazanan orkestra, Diapason d’Or, Echo ve Edison gibi prestijli ödülleri de arşivine kattı.

* * *

Mart ayını kapatacak konserin müzikseverler tarafından kesinlikle kaçırılmamasını öneririz. Önermekle kalmayıp kaçırmamanız için de topluluğuun Enescu Festival konserini yayınlıyoruz.

Konser programı:

Vivaldi: Orkestra için Sol Minör Konçerto “Per l’Orchestra di Dresda” RV 57
Corelli: Re Majör Konçerto Grosso Op. VI, No. 4
Vivaldi: Keman, Obua, Yaylı Sazlar ve Basso Continuo için Si Bemol Major Konçerto RV 5
Handel: Terpsichore`dan Chaconne HWV 8b
Vivaldi: Re Minör Konçerto, RV 566
Vivaldi: Orkestra için Re Majör Konçerto, RV 564a
Handel: Si Bemol Majör Konçerto Grosso, Op. 3, No. 2, HWV 313
Locatelli: Introduzione Teatrale, Re Majör Op. IV, N.5
Vivaldi: Orkestra için Koncerto “Per Sua Altezza Reale di Sassonia`` Sol Minör, RV 576

Cazkolik.com / 24 Mart 2016, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.