Konstrukt`ın yeni albümü "10.08.2015" geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Konstrukt`ın yeni albümü "10.08.2015" geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Özgür müziğin önde gelen grubu Konstrukt yeni albümünü "10.08.15" ismiyle geçtiğimiz günlerde yayınladı. Avantgarde, öncü müziğin Londra merkezli klübü Cafe OTO ve klübün OTOROKU isimli firmasınca yayınlanan albümde Konstrukt İngiliz cazın tanınmış genç piyanist ve bestecisi Alexander Hawkins ile beraber çaldılar. Digital formatta yayınlanan albümün LP baskısı Eylül ayında çıkacak.

* * *

Bugüne kadar `free music`in Joe McPhee, Peter Brötzmann, William Parker, Marshall Allen gibi efsanevi ustalarıyla aynı sahneleri paylaşan ve albümler yayınlayan Konstrukt yeni albüm de Hawkins`in piyano ve melodicasına elektronik dokular ve zurna gibi kimi geleneksel enstrümanlarla eşlik ediyor.

* * *

Alto ve tenor saksofon, gralla, flütte Korhan Futacı, elektrik gitar, zurna ve muhtelif enstrümanlarda Umut Çağlar, elektrik basta Barlas Tan Özmenek ve davullarda Berke Can Özcan`dan oluşan Konstrukt albüm kayıtlarını 10 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirdi. Yani, albümün ismi bu tarihten geliyor. Luca Consonni tarafından yapılan kayıtların miks ve masterı Barlas Tan Özmenek`e ait. Albüm fotoğraflarında ise Dawid Laskowski`nin imzası var. Oldukça çarpıcı bir vizöre sahip olan Laskowski`nin özellikle portrelerinde müziği hissetmek açıkça mümkün.

* * *

Albümü digital olarak 320K mp3 ve 24 Bit Flac formatlarda satın almak için lütfen tıklayın.

Cazkolik.com / 22 Nisan 2016, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.