İstanbul, toplam 1200 kişilik yeni ve gösterişli bir konser ve festival mekanına daha kavuşuyor.

İstanbul, toplam 1200 kişilik yeni ve gösterişli bir konser ve festival mekanına daha kavuşuyor.

İstanbul yeni bir konser ve kültür sahnesi daha kazanıyor. Açıldığı günden bu yana hızla İstanbul`un heyecan verici etkinliklerine sahne olmaya başlayan yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul; kompleksi içinde hizmete sunduğu konsept mekanlarına bir yenisini daha ekliyor. İstanbul’da, özellikle festival, sanat ve kültür alanında önemli bir boşluğu doldurmak amacıyla tasarlanan UNIQ Hall kapılarını 3 Mayıs’ta açacak. Dünya standartlarındaki alt yapısı, akustik düzeni, fonksiyonel tasarımı, koltuk kapasitesiyle sadece festivallerin, konserlerin, müzikallerin değil, kongrelerin, film galalarının, tiyatroların da yeni adresi olacak gibi görünüyor.

* * *

10 milyon Euro tutarında bir Turkmall yatırımıyla tamamlanan UNIQ Hall, 930 kişilik alt salon ve 270 kişilik balkon ile toplam 1200 kişi kapasiteli çok amaçlı salon 275 metrekarelik sahneye sahip. Geniş fuaye alanıyla sergiler dahil pekçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan festival merkezinin 7 toplantı salonu, 8 dilde simultane çeviri imkanı olan 6 adet tercüman odası, bale odası ve 7 adet sanatçı odası bulunuyor.Yıllık 200 etkinlik hedefi ile yola çıkan UNIQ Hall’un önceliği yerli prodüksiyonların merkezi olmak. Her sene en az 2 yerli prodüksiyona ev sahipliği yapacak olan UNIQ Hall, başta bale ve modern dans olmak üzere tüm dans disiplinlerinin merkezi olmayı hedefliyor.

Açılış toplantısında basın mensuplarıyla biraraya gelen Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu Uniq İstanbul kompleksi hakkında da bilgi verdi; “UNIQ İstanbul açıldığı günden bu yana içerisinde yer alan Volkswagen Arena ile birlikte, 54 konser, 17 açıkhava performansı, yaklaşık 10 spor müsabakası, 17 bireysel ve karma sergiye ev sahipliği yaparak, kültür ve sanatı yaşam şekli haline getirmiş 2.800.000 ziyaretçiyi ağırladı. UNIQ Hall ile birlikte etkinliklerimiz çeşitlenecek ve ziyaretçi sayımız katlanarak artacak. UNIQ Hall ve Volkswagen Arena sahip oldukları farklı özelliklerle birbirlerini tamamlayarak UNIQ İstanbul’u Avrupa’nın önemli bir etkinlik merkezine dönüştürecektir. Ortak projeler hayata geçirilecektir. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

UNIQ Hall, kapılarını Tiyatro Festivaliyle açıyor.

Festival merkezi ilk olarak İstanbul Tiyatro Festivali’ni ağırlamaya hazırlanıyor. Festival kapsamında, ‘Godot’yu Beklerken’, ‘Merhametliler’ ve ‘Her Gün Biraz Daha’ oyunlarının sergileneceği UNIQ Hall, 12 ve 19 Haziran tarihlerinde de İstanbul Müzik Festivali kapsamında festivalin tek çocuk etkinliği olan Cadı ve Maestro konserine ve Tekfen Filarmoni Orkestrası konserine ev sahipliği yapacak.

Cazkolik.com / 28 Nisan 2016, Perşembe 


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.