Ahh o gemide ben de olsaydım... Lüks gemi seyahatini cazın süper isimleriyle geçirmeyi kim istemez?

Ahh o gemide ben de olsaydım... Lüks gemi seyahatini cazın süper isimleriyle geçirmeyi kim istemez?

Son on beş yıldır dünya çapında ilginç bir caz tatili türü gerçekleşiyor. The Contemporaray Jazz Cruise isimli şirketin uzmanlık alanı lüks gemilerde temalı tatiller, seyahatler düzenlemek. Bizde yaz ayları gelince boğazda teknede caz ekinlikleri vardır bilirsiniz, belki birine katıldınız, işte, o etkinliklerin çok daha büyük boyutlu tatil seyahat şeklinde olanı ama içinde dünyaca ünlü caz müzisyenlerinin konserleri de olan hali. Haberin başında belirttiğimiz gibi bu yeni bir fikir değil, on beş yıldır gerçekleşiyor ve belli ki yoğun ilgi görüyor. Aslına bakarsanız hiç de fena bir fikir değil.

 

 

The Contemporary Jazz Cruise`in hikayesi

 

 

On beş yıl dedik ama işin aslı otuz yıl öncesine kadar uzanıyor. Norwegian Cruise Line otuz yıl önce bir çeşit denizde seyir halinde caz fikrini ilk kez bir grup yolcuyla denedi ve beklediğinden fazla ilgi gördü. İşte, bu fikir ve ilk başarılar Entertainment Cruise Productions`ın büyümesi için temel adımları oluşturdu. Anita E. Bery fikri iyice büyüttü ve dünya çapında bir başarı haline getirdi. NCL şirketi 2000 yılında bu tematik yolculukları sonlandırdı ama Anita kendi başına da bu işi yapabileceğine kanaat getirip yola devam etmeye karar verdi. İşte, bu yeniden yola çıkış onbeşinci yılını buldu. Hali hazırda dünyadaki tek komple büyük bir yolcu gemisini kiralayarak yapılan denizde caz etkinliğidir bu hikaye ve her turun biletleri yola çıkışın haftalar öncesinde satılıyor. Şirket daha sonra Jazz Cruises, LLC ismini aldı. Genellikle yolculuklarda smooth jazz, straight jazz tarz müzikler ve sanatçılar tercih ediliyordu. İlk yıllarda edinilen tecrübeler ışığında bugün ağırlıklı olarak güncel caz ya da bugünün cazı ya da çağdaş caz olarak tabir edilen isimler yolculuklarda ağırlanıyor. Bu isimler arasında festivallerde sıkça görmeye alıştığımız isimler var ve çoğu da ödüllü isimler (haberin resminde gelecek yolculukta yer alacak isimlerin tamamı var).

 

 

Şovlar nasıl gerçekleşiyor?

 

 

Contemporary Jazz Cruise de her gee iki ana şov var. Önce yemek öncesi saatte gerçekleşen bir şov ya da konser artık her neyse, ardından yemek ve ardından bir etkinlik daha. Bir çeşit caz klüplerindeki setler gibi. Tabii bu gemiler büyük ve lüks gemiler olduğu için içinde bir dolu restoran vs. var, bunlardan birini seçebiliyorsunuz ve sonra ver elini caz.

 

 

Bir sonraki seyahat ne zaman?

 

 

4 - 11 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek yeni seyahatte Jools Holland`ın ağırladığı, Marcus Miller`ın müzikal direktörlüğünü yaptığı, David Sanborn, Shinehead, Sister Carol, Sonic Youth, Richard Thompson, Jo-El Sonnier, Joe Sample, Slim Gaillard, Elliott Sharp, Pere Ubu, Pharoah Sanders çok iyi isimler var. Dahası da var, bir diğer şovda ise Omar Hakim (drums), Marcus Miller (bass), Philippe Saisse (keys), David Sanborn (sax), Hiram Bullock (guitar) ve Jools Holland`lı (piano) ve başka geceler başka isimler, başka müzikler var. Alonzo Boddone komedi şovu da izlemek mümkün.

 

 

Peki bu lüks kaça?

 

 

Tabii çok çeşit fiyatlar ve paket uygulamalar var, eğer düşünüyorsanız https://www.thecontemporaryjazzcruise.com/ adresine tıklayıp daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz ama kişi başı 3 bin $`dan başlıyor, öyle diyelim daha detayını bu yolculuğu yaşamak isteyenler incelesin.

 

Cazkolik.com / 15 Mayıs 2016, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.