İDSO Denizbank Konserleri sezonu unutulmaz konserler arasına girmeye aday bir geceyle taçlandırmaya hazırlanıyor.

İDSO Denizbank Konserleri sezonu unutulmaz konserler arasına girmeye aday bir geceyle taçlandırmaya hazırlanıyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri 2015-2016 sezonunu unutulmayacak konserler arasına girmeye aday bir geceyle tamamlamaya hazırlanıyor. 26 Mayıs akşamı Aya İrini`nin muhteşem akustiği ve atmosferinde gerçekleşecek konserde ünlü şef Ender Sakpınar yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası`na Türkiye`de çok sevilen dünyaca ünlü Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou`ya beraberinde Human Touch Trio eşlik edecek.

* * *

Büyük finans kurumlarının böylesi büyük konserlere sponsor olması bizde de artık önemli bir geleneğe dönüşmüş durumda. Bu anlamda, Denizbank`ı sezon boyu düzenlediği konserler ve habere konu olan sezon kapanış konseri için ayrıca tebrik etmeli. 74 yaşındaki sanatçı Eleni Karaindrou`yu okurlarımıza anlatmaya hiç gerek yok, özellikle her biri hafızalara yerleşmiş film müzikleriyle sadece müzikseverlerin değil, milyonlarca sinemaseverin de gönlünde özel bir isim. Konserde ayrıca akordiyon sanatçısı Dinos Hadjiordanou da sahnedeki büyük müzisyen grubunun parçası olarak yer alacak.

* * *

Son albümü "Medea"yı 17 Ocak 2014 tarihinde yayınlayan Karaindrou`nun albümü tiyatro yönetmeni Antonis Antypas`ın "Euripides" isimli oyunu için yazdığı müzikler. Oyun müziklerinde Lut, Lyra, Ney, Bendir gibi Bizans`dan bu yana süregelen bu toprakların enstrümanlarını büyük orkestra yanında küçük bir ensemble ile kullanan besteci ayrıca tüm kariyeri içinde ilk kez kendi sesini yine bu albümde yer alan "Medea`s Lament 1" isimli kısımda duydu müzikseverler.

* * *

Son yıllarda film, tiyatro, TV dizileri için yaptığı müzikleri ayrı ayrı albümler halinde yayınlanmaya başlandı büyük sanatçının. Özellikle, büyük Yunan yönetmen Theo Angelopoulos`un film müzikleriyle tanınan sanatçıyı bir kez daha İstanbul`da dinleyecek olmak büyük bir fırsat.

* * *

Konserde yer alan ama daha az dikkati çeken küçük bir grup var; Human Touch Trio. Eleni Karaindrou`nun kadrosu içinde sahnede yeralacak üçlü oldukça parlak ve güçlü bir enstrümental triosu. Şimdiye kadar Trilok Grtu, Arturo Sandoval, Billy Cobham, Arild Andersen gibi büyük isimlerle ortak projeler içinde sahnelerde müzik yapan grup Human Touch Jazz Trio olarak geçiyor ve tenor saksofona David Lynch, basta Yiotis Kiortzoglou ve piyanoda Stavros Lantsias`dan oluşuyor. Yunan kökenli müzikleri cazla buluşturan üçlünün kendi müziği eşsiz bir ritmik derinliğe, hassas bir duygusallığa ve yenilikçi, dinleyini giderek yükselten bir performansa sahip.

* * *

Klasikten caza daha doğrusu iyi orkestral müziğe meramlı her müzikseverin kaçırmak istemeyeceği bir konser olarak hafızalarımızda yeretmeye hazırlanan bu konser için gecikmeden biletinizi almanızda fayda var.

Cazkolik.com / 18 Mayıs 2016, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.