"Güven`le Cazı Yaşatanlar Ödülleri" bu yıl ilk sahiplerini bulacak. Cazkolik de ödüle değer görülmenin gururunu yaşıyor.

"Güven`le Cazı Yaşatanlar Ödülleri" bu yıl ilk sahiplerini bulacak. Cazkolik de ödüle değer görülmenin gururunu yaşıyor.

Ankara Caz Festivali bu sene 20. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyor. Söylemesi ve yazması kolay ama yaşaması zor, gururu ise her zorluğa değecek bir başarı öyküsü. Başta Özlem Oktar Varoğlu olmak üzere emeği geçen herkese cazseverler olarak teşekkür borçluyuz. Türkiye gibi karmaşası ve istikrarsızlığı yüksek bir ülkede 20 yıl boyunca caz müziği gibi sınırlı dinleyici grubuna seslenen bir alanda her yıl festivalin kapılarını açmak takdire layık.

* * *
Ankara Caz Festivali 28 Mayıs akşamı gerçekleşecek konserle bu yılki programını tamamlayacak. Festival bu yıl ona yakın mekanda gerçekleşen konserlerle Ankara sathında en geniş kapsama alanına erişti. Caz klübünden AVM meydanlarına, konser salonlarından müze alanlarına her yerde konser vardı. Türkiye`nin önde gelen caz müzisyenleri programın ağırlıklı bölümünü oluştururken dünyaca ünlü isimler de festivalin merakla beklenen sanatçıları oldu. Arkadaşımız Turgay Yalçın`ın sevgili Özlem Oktar Varoğlu ile festival öncesi yaptığı söyleşide altını çizdiği vurgu önemli; "İyi müziği şehrimde istiyorum" diyordu Varoğlu. Festivalin 20 yıldır sağladığı temel duygulardan biri bu oldu. İşin bir yanında tabii bir de Caz Derneği var. Festivalin sahibi ve festivalle yaşıt, Türkiye`nin ilk ve tek caz derneği.

Ankara Caz Festivali ve Caz Derneği bu yıl festival kapsamında ve Güven Sağlık Kampüsü sponsorluğunda "Güven`le Cazı Yaşatanlar Ödülleri"nin ilkini verecek.

Sevgili Özlem Oktar Varoğlu ile konuşurken Cazkolik olarak bizi de hayli onurlandıran müjdeyi vermesinin ardından Türkiye`de caz ödüllerini konuştuk. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı-İstarbul Caz Festivali yanında Ankara Caz Festivali`nin de böyle bir ödül sistemine ev sahipliği yapması ve özellikle Ankara`da olması çok kıymetli olacak.

"Güven`le Cazı Yaşatanlar, 2016" ilk ödüllerin sahibi kimler oldu?

Toplam 12 kategoride belirlenen ödüller ve ödüle değer görülen isimler şöyle;

Cazı Yaşatanlar-Besteci: Tuna Ötenel
Cazı Yaşatanlar-Yorumcu: İlham Gencer
Caz Yazarı: Cüneyt Sermet
Caz Filizleri: Su İdil
Caz ve Sivil Toplum: Sedat Ergin
Cazsever: Emekli Org. Ergin Celasin
Caz Festivali: İstanbul Caz Festivali
Caz Eğitimi: Hacettep Üniversitesi
Caza Destek Verenler: Turmaks
Caz Yayını: Jazz Dergisi
Caz Klübü: Nardis Jazz Club
Sosyal Medya ve İnternet: Cazkolik.com

Cazkolik.com "Güven`le Cazı Yaşatanlar"ın sosyal medya ve internet yayıncılığı kategorisinde ödüle değer görüldü.

Cazkolik olarak öncelikle bu ödüle değer görüldüğümüz için çok teşekkür ediyoruz. Cazkolik yola çıkalı beş yılı geçti ve şu an yaklaşık otuz beş, kırk cazseverin karşılıksız çabası ve emeğiyle varlığını sürdürüyor. Bu yüzden biz Cazkolik`e bir `cazsever inisiyatifi` diyoruz. Çünkü, tüm bu dostları biraraya getiren en önemli ortak duygu caza olan sevgi ve bağlılık. Bu anlamda takdir edilen bu ödül her birimizin emeği ve sevgisinin ödüllendirilmesi demek.

* * *

Güven Hastanesi sponsorluğunda 24 Mayıs 2016, Salı akşamı düzenlenecek törenle ödüller sahiplerine 20:00`de başlayacak Sibel Köse Quintet konseri öncesinde takdim edilecek.

Cazkolik.com / 21 Mayıs 2016, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.