Geçen sene ilgi gören Beylikdüzü Klasik Konserleri ikinci kez başlıyor

Geçen sene ilgi gören Beylikdüzü Klasik Konserleri ikinci kez başlıyor

Beylikdüzü Belediyesi’nin geçen yıl ik kez düzenlediği Beylikdüzü Klasik bu yıl da başlıyor. Beylikdüzü Klasik 2016 konserleri, Mayıs ayında hem Beylikdüzü sakinleri hem de tüm İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor. Konserler; tıpkı geçen yıl olduğu gibi koruda, meydanda ve marinada gerçekleşecek.

 

İstanbul’un batısında bir kültür merkezi olmak iddiası ile çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi tüm yıl boyunca ilçede pek çok kültür ve sanat etkinliği düzenliyor. Beylikdüzü Klasik ilçenin en güzel açık hava mekanlarında hemşehrilerini klasik müzikle tanıştırmayı, sevdirmeyi, sevenlere de İstanbul koşullarında uzak kaldıkları bu tür etkinliklerle buluşturmayı hedefliyor.

 

Klasik müziğin notaları Beylizdüzü`nden yükseliyor

 

Beylikdüzü Klasik’in açılışı 25 Mayıs saat 20.00’de Enver Adakan Korusu’nda Emir Gamsızoğlu’nun Geveze Piyanist konseriyle gerçekleşecek. Çalışmalarına New York’ta devam eden ünlü piyanist konserinde izleyicileriyle klasik müzik üzerine sohbet ederek eserler, besteciler ve klasik müzik dünyası üzerine tüyolar veriyor. 27 Mayıs saat 20.00’de West İstanbul Marina dünyaca ünlü, bol ödüllü Borusan Quartet`i ağırlayacak. Değerli müzisyenler olmalarının yanı sıra samimi kişilikleri verdikleri her konserde izleyicilerin kulakları kadar gönüllerini de fetheden Borusan Quartet tangodan longaya uzanan ‘Ay Işığında Dört Mevsim’ konseriyle romantik bir atmosferde müzik dolu bir geceye imza atacaklar.

 

Beylikdüzü Klasik, "Meydan’da klasik"le son bulacak. Konserler, 29 Mayıs saat 20.00’de gala konserle kapanış gerçekleşecek. Opera dünyasının yıldızları Nurdan Küçükekmekçi, Asude Karayavuz, Barış Yanç ve Mithat Karakelle`nin solist olarak yer alacağı konserde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu’nu Şef Cem’i Can Deliorman yönetecek. İstanbul’un fethinin 563. Yılının kutlandığı bu görkemli gecede La Traviata, Carmen ve Aşk-ı Memnu operalarından parçaların yanı sıra Beethoven’in en bilinen eseri 9. Senfoni’nin koral bölümü de seslendirilecek. Ünlü Alman şair Schiller’in şiirinden yayılan dostluk, barış ve özgürlük mesajları Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’ndan İstanbul’a yayılacak.

 

25 Mayıs Çarşamba: Koru’da Klasik / Saat: 20.00
Enver Adakan Koruluğu, Barış Mahallesi, Ali Çebi Caddesi

 

27 Mayıs Cuma: Marina’da Klasik / Saat: 20.00
West İstanbul Marina, Yakuplu Mahallesi Ulusum Caddesi

 

29 Mayıs Pazar: Meydan’da Klasik / Saat: 20.00
Etkinlik Alanı, Büyükşehir Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi

 

Cazkolik.com / 25 Mayıs 2016, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.