Yoksa bu yaz festivalin en eğlenceli bombası "Sıcak Sardalyeler" mi?

Yoksa bu yaz festivalin en eğlenceli bombası "Sıcak Sardalyeler" mi?

New York boşuna dünya cazının başkenti olmadı. Her yenilik ya oradan çıkıyor ya da orada ünlü oluyor. Festivalin 11 Temmuz akşamına dikkat edin. Bu gecenin en önemli yanı elbette festivalin ödül gecesi olması, caz ustalarımız Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran bu gece Yaşam Boyu Başarı ödüllerini alacak ve Ergüven Başaran`ın Swing UNLTD grubu da mini bir konser verecek, buraya kadar her şey güzel ve merakla bekliyoruz ama bir de devamı var. Gece son yıllarda New York caz camiasına damgasını vuran "Hot Sardines" Türkçesini söyleyelim daha sevimli "Sıcak Sardalyeler" konseriyle devam edecek.

* * *

Grubu duydunuz mu, dinlediniz mi bilmiyoruz ama sizi uyarmak görevimiz, kaçırmayın deriz. Son yıllarda swing dönemin melodileri müthiş patlama yaptı. Filmler, yeni gruplar, müzikaller, yeni albümler… Adeta yüz yıl sonra bu müzikler yeniden keşfedildi tabii bu arada bu müziklerin yeni versiyonlarını yapanların da hem iyileri hem sıradanları ortalığı doldurdu. "Sıcak Sardalyeler" tam da burada devreye giriyor. Sloganları "kalite zamansızdır" olan "Hot Sardines" orkistra şefi Evan Palazzo`nun yanına şarkıcı Elazabeth Bougerol`ü de alarak 2008 yılında kurduğu "Hot Sardines" nefesli düzenlemeleri ekseninde eğlenceli ve dans etmekten yerinde duramadığınız piyano melodileriyle o gece emin olun sizi yirminci yüzyılın Paris kabarelerinden New Orleans dans salonlarına götürüp getirecektir. Müthiş geniş bir müzik paletine sahip olan grup etkileyici yeteneklere sahip müzisyenlerden oluşuyor. Kurucu isimlerin her ikisi de son derece iyi eğitimli insanlar. Bougerol ekonomi eğitimi aldıktan sonra bir süre Paris`te yaşadı, sonra tiyatro eğitimi gördü. İkili, New York`da düzenlenen Open Mic (ki benzerleri bizde, burda da yapılıyor) gecelerinde birinde tanıştılar. Grubun 2014 albümü iTunes`da yılın en iyi caz albümü seçildi. London Times gibi gazeteler grubun esprili şovmenliklerini ve müzisyenliklerini övgü dolu sözlerle karşıladılar. Giderek daha büyük ve daha süslü övgüler düzen gazeteler de oldu.

* * *

Grubun lideri Evan diyor ki `kendimizi mükemmel bir zamanda, mükemmel bir yerde bulduk. Yüz yıllık cazı araştırmaya giriştiğimizde müziğin geleceği için geçmişe bakmayı öğrendik ve müzelik gibi algılanan bir müziği yeniden hayatın parçası haline getirdik."

* * *

İkinci Dünya Savaşı öncesi dönemin yüzyıla damgasını vuran tüm çılgın eğlenceleri, sabahlara kadar edilen danslar, emsalsiz caz şarkıları "Hot Sardines" ile yeniden hayat buldu. Ve bu fenomen grup festivalin bu özel ödül gecesinde özel bir gösteri yapmak için gelecek. Gece için şimdiden önleminizi, daha doğrusu biletinizi alın.

Cazkolik.com / 27 Haziran 2016, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.