Dünya çapında başarılara imza atan BÜMK Caz Korosu 7 Temmuz`da İtalya`da yarışacak

Dünya çapında başarılara imza atan BÜMK Caz Korosu 7 Temmuz`da İtalya`da yarışacak

Türkiye çoksesli korolar konusunda son yıllarda müthiş bir gelişim ve coşku yaşıyor. Her yıl dünya çapında birbiri ardına gelen başarı haberlerini adeta duymaya alıştık ama bu koroların arkasında nasıl büyük bir emek ve birikim yattığını fazla bilmiyoruz, sadece başarıları duydukça gururlanıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Boğaziçi Üniversitesi Müzik Klübü çatısı altında oluşturdukları, kısa adı BÜMK olan Boğaziçi Üniversitesi Müzik Klübü Caz Korosu 2010 yılında Çin`de düzenlenen, uluslararası alanda en büyük çaplı ve prestijli koral müzik etkinliği olan koro olimpiyatları World Choir Games`de “Oda Korosu”, “Çağdaş Müzik” ve “Caz” kategorilerinde yarışmış ve üç altın diploma ile dönmüş. Bu büyük başarının ardından koro 2010-2011 sezonunda otuza yakın konser vererek aktif bir oluşum olduğunu ispatladı. 2012 yılında yurtiçi turneleri haricinde İstanbul`da çeşitli üniversitelerde ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda da yenilikçi sahne performanslarıyla büyük ilgi uyandırmıştır. 2013 Temmuz ayında Bonn Gençlik Koroları Festivali ve Wolfenbüttel Eurotreff uluslararası koro buluşmasına katılan topluluk 2014 yılında Riga Letonya`da gerçekleşen ve tüm kıtalardan 25 bin müzisyenin katıldığı World Choir Games-Dünya Koro Olimpiyatları`na Türkiye`den tek temsilci olarak giderek oradan iki gümüş diplomayla dönmeyi başarmıştır.

 

BÜMK Caz Korosu`nu dinamik ve yenilikçi tutan en canlı özelliği ise tüm üniversite koroları gibi öğrenci merkezli oluşumlar olduğu için sürekli değişim ve başkalaşım içinde dinamik yapılar olması ama zamanla giderek bu değişimi bir yandan kurumsallaştırma çabası içinde olan bir dinamizm bu. Yani, koroda görev alan öğrenciler değişim programlarına gittikçe koroda yer alan koristler ve şefler de değişiyor, yenileniyor. Son yıllarda gözlediğimiz farklı ve yeni koro oluşumları da bu dinamizm içinde kendine yeni alanlar buluyor.

 

BÜMK Boğaziçi Caz Korosu`nun bu habere konu olan yanıysa 7 ile 10 Temmuz tarihleri arası (yani, bu haberin yayına girme tarihi itibariyle yarın) koronun İtalya`nın Venedik şehrinde Claudio Monteverdi Choral Festival and Competition`da yarışacak ve konser verecek olması. Koro şimdiki genç şefi Binnaz Poşul yönetiminde İtalya`da sahneye çıkacak ve yeni ödül haberleriyle döneceklerine inanıyoruz.

 

Yeni ve genç şef Binnaz Poşul ile uzun bir çalışma dönemi geçiren BÜMK Caz Korosu iki aydır yoğun hazırlanma dönemini İtalya`daki yarışmaya katılmak için bir yandan giderlerini karşılamak üzere sponsor aramakla geçirdi. Konser yarın olduğu ve koro yarışmaya gittiği için aradıkları sponsoru bulduklarını umuyoruz ama koronun başarılarını sürekli kılması, her yıl bu yarışmalarda yer alması için sponsor desteği çok önemli. Haberimizi okuyan potansiyel destekçilerin desteklerini esirgememeleri önemli.

 

Cazkolik.com / 06 Temmuz 2016, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.