Grand Tarabya Oteli`nin eşsiz manzarasına sahip Diba Bar`da Purple Hand Band caz geceleri başlıyor

Grand Tarabya Oteli`nin eşsiz manzarasına sahip Diba Bar`da Purple Hand Band caz geceleri başlıyor

Geçen yaz bir söyleşide geçen konu nedeniyle İstanbul`un gözde otellerinin ellili, altmışlı yıllarda olduğu gibi artık salonlarında caz müziğine yer vermediğinden şikayet etmiştik, hatta, hiç değilse piyano müziği olsun, o salonlara akustik müzik yakışır diye de sitem etmiştik ki sanki sitemimizi duymuşlar gibi kısa zamanda birkaç otelde bu çeşit etkinliklerin duyuruları geldi. Mevsimin yaz olması, bu otellerin İstanbul`un hakim manzaralarına sahip olması gibi avantajlar derken şimdi bu haberin konusuna kadar geldik.

 

Grand Tarabya Oteli Diba Bar`da dolunay manzarasına karşı caz

 

Grand Tarabya Oteli deyince akan sular durur. Boğazın yüzük taşı gibi kıymetli oteli şehrin ortak hatırasında önemli paya sahip. Büyük Tarabya otelinin tarihine uzanacak değiliz ama kavisli mimarisiyle İstanbul`un siluetlerinden biri olan otelin yerinde daha önce de otel varmış, Beyoğlu`ndaki ünlü Tokatlıyan otelinin yazlık yeri olarak geçen yüzyılın başında açılmış (resimdeki otel), yapımına 1957 yılında başlanan şimdiki hotelin kavisli hali boğaza ayrı bir hava katsa da eski resme bakınca insan keşke eskisi kalsaymış demeden edemiyor.

 

 

Yukardaki resim insana ne hayaller kurduruyor değil mi? Kimbilir o odalarda kimler kaldı, ne hayatlar, ne anılar yaşandı.

 

Neyse, biz haberimize dönelim.

 

Yani ilk başta sözünü ettiğimiz dolunayda caz konusuna. Grand Tarabya Oteli yenilendikten sonra uzun yıllar şehrin sembollerinden biri oldu. Altmışlı, yetmişli yılların Yeşilçam filmlerine bakın hatırlarsınız ama bu büyük otel sonra mülkiyet sorunlarıyla uzun süre kaderine terkedilmiş olarak yaşadı ta ki şimdiki haline yeniden kavuşana kadar.

 

 

En yeni haber ise Diba Bar`da caz akşamları

 

 

Gelen son haber ise otelin ikinci katında yer alan muhteşem manzarasıyla Diba Bar`da 18 Ağustos akşamı itibariyle boğaza karşı caz müziğinin yankılanacağı. Manzara demişken haberin resmine mutlaka bir daha bakın.

 

 

 

Purple Hand Band

 

 

Diba Bar`da yer alacak grup caz grubu olarak anılsa da aslında daha eklektik bir müzik yapan Purple Hand Band isimli genç bir topluluk. Grubun lideri alto saksofonist Sinan Keskin, ayrıca, piyanoda Samad Kamamlı, basta Alper Kılıç, Emre Yenson ve Jean-Baptiste Hardy isimli müzisyenlerden oluşuyor. Grup popüler yerli müziklerin swing reggae karışımı ritmli smooth jazzy yorumları yanında bilinen caz standartlarına da repertuvarında yer veriyor. Genellikle kadın vokalli sahne alan genç topluluk Diba Bar`ın boğaz manzarasında güzel bir kaç saat vakit geçirmek isteyenler için aklında tutacakları önemli bir seçenek.

 

Cazkolik.com / 02 Ağustos 2016, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.