Bir İstanbul geleneğine dönüşen "Denizde Caz" bu yaz ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Bir İstanbul geleneğine dönüşen "Denizde Caz" bu yaz ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

İstanbul`un sıcağı boğup, nemi delirttikçe fırsatı bulan ya tatile kaçıyor ya da kendini açıkhavaya, deniz kenarına atıyor. Şehrin en serin yeri elbette İstanbul boğazı. Sadece bizim için değil, dünyanın da gözbebeği boğazda İstanbullular her yaz gecesi seyir tekneleriyle eğlenceye açılır, mehtabı seyre dalar. Bu eğlencelerin bir kısmı geçen yıllarda yoğun gürültü kirliliğine neden olsa da durum biraz kontrol altına alınmış (ya da memleketin artık öyle pervasız eğlenecek ruh hali pek kalmadı mı demek daha doğru olacak) ama özellikle yıldızlar altında caz dinlemek eşsiz bir keyifmiş. Ben bu keyfi geçen Cuma "Denizde Caz" konserlerinin açılış gecesi, The Primetime Cruise gemisinin rahatlığında bizzat yaşadım.

* * *

Arka fonda boğazın her an değişen eşsiz güzelliğiyle dolu sahnede vokalde Elif Çağlar’ın olduğu funk/soul/elektronik projesi FourinthePocket vardı. Yaklaşık iki yüz kadar müzikseverin doluştuğu konforlu teknenin sahnesinde Çağrı Sertel klavyede, Alp Ersönmez basta, Elif Çağlar vokalde ve misafir sanatçı Turgut Alp Bekoğlu ise davulda yeralmıştı. Adeta güzellik yarışmasından çıkmış kadınlarla şık beyler güvertede gecenin keyfini sürüyordu. Yaklaşık iki buçuk saat süren kokteylin ardından tekne ağır ağır yola koyulduğunda ForuinthePocket sahnede yerini almış, gömleklerin yakaları birer düğme daha gevşemiş, günlerin gerginliği esen rüzgarla savrulup dağılmaya başlamıştı.

* * *

Boğazın ölümsüz güzelliği seksenlerden doksanlara uzanan jazzy, pop, soul, R&B ve funky müziklerden oluşan konsere ev sahipliği yaparken tekne adeta dans klubüne dönmüştü. Elif Çağlar’ı daha önce dinlemeyen yoktur. Sevgili Elif albümleriyle, müziğiyle en çok da kişiliğiyle, cana yakın, çevresine içten gülümsemeler yayan, adeta egosu olmayan bir müzisyendir. Denizde Caz projesi insana yaşadığı şehri sevdiren, sıkıntıları geride bıraktığını hissettirirken, fonda usta ellerden çıkmış müzikler, usta icralar ve güzel şarkılar dinlemesini sağlayan güzel bir gece hediye ediyor.

* * *

Ufukta üç güzel konser daha sizi bekliyor. Teknede yer sınırı olduğu için nu-dc.com adresinden gelecek konserleri öğrenip biran önce yerinizi ayırtmanızı öneririm. Sosyal medyadan “neden bize haber vermedin, böyle keyifli konserler kaçar mı? Aşkolsun” diye sitem dolu yazan arkadaşlarıma açık davettir. Yaz geldi, geçiyor. Elinizde bir kadeh içkinizle İstanbul Boğazını seyre dalarak sevgilinizi sarılırken caz dinleme fırsatını kaçırmayın.

Burak Sülünbaz
twitter.com/buraksulunbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com

Cazkolik.com / 09 Ağustos 2016, Salı

Kaydet

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.