Yeni sezon & ilk konserler: 5. Uluslararası Klarnet Festivali başlıyor.

Yeni sezon & ilk konserler: 5. Uluslararası Klarnet Festivali başlıyor.

Müziğin farklı renkte ve tonda seslerini klarnet üzerinde biraraya getiren Uluslararası Klarnet Festivali 19-25 Eylül tarihleri arasında 5. kez gerçekleşecek.

* * *

Klarnet bu toprakların bir nevi milli çalgısı. Duygusal bağlılığımızın yüksek olduğu bir sese sahip. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz ortadoğu coğrafyası için de aynı anlamı taşıyor. Farklı din ve etnik kökenden pekçok insanın en sevdiği sesleri bünyesinde barındırıyor. Bu yıl beşinci kez gerçekleşecek Uluslararası Klarnet Festivali "İstanbul Nefes Alıyor" sloganıyla yola çıktı. Başını klarnet ustası Serkan Çağrı`nın çektiği oluşum festival tanıtımı için hazırladığı videoda hem ulusal değerlerimize göndermede ve saygıda bulunuyor hem klarneti genç yaşlı her kesimden insanın sevdiği vurgulanıyor.

* * *

Festivalin temel felsefesi kültürler arası etkileşim. Birbirimizi giderek anlamaktan uzaklaştığımız bir dünyaya hıza yol alırken böylesi mesajların müzik üzerinden verilmesi önemli, çünkü herkes müziğe kulak verir. Festival programı oluşturulurken her müzik kesimine hitap edecek müzisyen ve gruplar davet edilmiş. Giora Feidman`la, Mercan Dede`yle, Natacha Atlas`la, Klezmer Band`la canlı müzikle dolu konserler vaadedilmiş.

Festival kapsamında hangi konserler var?

19 Eylül 2016, Pazartesi:
Giora Feidman & Rastrelli Cello Quartett

20 Eylül 2016, Salı
Mercan Dede Secret Tribe feat. Zara & Dzambo Agusev

22 Eylül 2016, Perşembe
(Kayahan Anısına) Ustaya Saygı Konseri

24 Eylül 2016, Cumartesi
Natacha Atlas & Serkan Çağrı Konseri

25 Eylül 2016, Pazar
Amsterdam Klezmer Band

Cazkolik.com / 17 Ağustos 2016, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.