Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi sezonu büyük bir caz festivali müjdesiyle açtı

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi sezonu büyük bir caz festivali müjdesiyle açtı

Dün sabah Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi`nin 2016-2017 4. sezon tanıtım toplantısı gerçekleşti. Dört yıldır izlediğimiz toplantılar boyunca gözlediğimiz en önemli ayrıntının her yıl etkinlik türlerinin ve sayısının çoğalması olduğunu söyleyelim. Hatta, İstanbul kültür ve sanat hayatında Zorlu PSM öncesi ve sonrası diye bir ayrım yapmak bile mümkün. Mümkün çünkü Zorlu Center kültür ve sanatın altyapısına büyük yatırım yaptı. Yani, farklı büyüklüklerde birden çok salon, üstelik bu salonlar dünya standartlarında teknik özelliklere sahip, ayrıca, kültürel alanlar AVM içinde hatırı sayılır büyüklükte bir alanda yeralıyor. Nüfusu giderek 20 milyona yaklaşan İstanbul gibi devasa bir metropol için bu yatırım çok önemli. Kültür ve sanat tüketicileri olarak bu hakkı teslim etmeliyiz.

 

 

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Murat Abbas

 

Ayrıca, ilk sezondan itibaren merkezin yöneticileri dünya çapında mekanlar oluşturmakla kalmadı, bu mekanların içinde sergileyecekleri etkinlikleri de kurdukları özel ekiple belirlemeye, özellikle de Türkiye açısından uzun yılların eksikliği diyebileceğimiz büyük müzikal prodüksüyonları tek tek getirmeye başladı. Bu anlamda, ilk yıldan bugüne çok önemli bir kültürel eksikliğin giderildiğini söylememiz şart. Dün sabah gerçekleşen basın toplantısında konuşan PSM genel müdürü Murat Abbas geçen sezon 500 binden fazla kişiyi ağırladıklarını söyledi. Eklememiz gereken bir not daha var, sonra yeni sezona geçelim. İlk yıldan beri PSM sezon boyu hem kendi ekibiyle çok sayıda organizasyonu salonlarında ağırladı hem de İstanbul`un geleneksel festivallerinin evsahiplerinden biri oldu. Bizim açımızdan mesela İstanbul Caz Festivali, Ekim ayında gerçekleşecek Akbank Caz Festivali... tüm bu ulusal çapta festivaller için Zorlu PSM salonları ana mekanlardan biri artık.

 

 

Zorlu PSM yeni yıla büyük bir müjdeyle başlıyor;

 

 

Zorlu PSM Caz Festivali

 

 

Bizce dünkü basın toplantısının en önemli duyurusu bu özel haberdi. Sanki için için hissedilen, olması beklenen bir müjde gibi. Murat Abbas`ın belirttiğine göre festival 3-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Hatta ilik 2 konser belli olmuş bile; Chick Corea Trio with Brian Blade Eddie Gomez ve Michel Camilo Tomatito.

 

PSM Caz Festivali`yle ilgili ilk bilgiler şimdilik bu kadar zira henüz netleşmemiş ayrıntılar var, başta festivalin ismi anlaşılacak sponsorla birlikte değişebilir, tabii yanısıra bu isimlere daha çok sayıda yeni sanatçı eklenecek ama bizi şimdiden İstanbul`un üçüncü büyük caz festivalinin beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi`nin açıldığından bu yana omurgası sayılan müzikaller bakımından bu yıl da önemli bir haber var; 1 ile 8 Mart tarihleri arasında dünyanın en önemli müzikallerinin başında gelen West Side Story yılın flaş haberi olarak öne çıkıyor.

 

Yukarda değindiğimiz gibi Ekim ayında Akbank Caz Festivali kapsamında Ron Carter Trio konseri ayrıca önemli. Yanısıra, 5 Aralık akşamı Madeleine Peyroux, 29 Kasım akşamı Jose Feliciano and His Band konseri, 11 Kasım`da Moderat konseri, 16 Kasım`da Kitaro konseri, 8 Aralık`da Lara Fabian, 3 Kasım akşamı Mike Stern Dave Weckl Band, 5 Kasım`da Mark Eliyahu, 4 Kasım gecesi Kadebostany yıl bitmeden gerçekleşecek caz ve popüler konserler arasında.

 

Ayrıca klasik müzik konserlerini mutlaka belirtmek gerek. Yanısıra, elektronk müzik konusunda dünyaca ünlü çok sayıda ismi izlemek mümkün olacak.

 

 

 

Mix Festival başlıyor

 

 

Zorlu PSM`de yılın ilk festivali Mix Festival adıyla 30 Eylül - 1 Ekim günlerinde gerçekleşecek ve otuzdan fazla konser ve etkinliği izleyecek müzikseverler. Mix Festival konusunda yaptığımız özel haberi okumayı unutmayın.

 

Farkettiyseniz şimdilik sadece sezonun ilk yarısını anlattık çünkü duyurulacak birçok yeni konser müjdesi olacak. Bu konuda yetkililer zamanı geldikçe açıklamalar yapacaklarının altını önemle çiziyor.

 

 

Movies in Fest

 

 

Bu yıl dikkati çeken temalardan biri Movies in Fest. Titanic, Amadeus, Aliens, Yüzüklerin Efendisi gibi büyük filmlerin müziklerini bu yıl büyük salonda ve büyük orkestralı canlı konserler olarak izleyebileceğiz.

 

Zorlu PSM`nin en yoğun izleyeci çeken konserleri arasında geçen sene Vestel Gururla Yerli Türkçe Konserleri başı çekiyordu, bu yıl da öyle olacağa benziyor ve sayısız önemli ismin konserini izlemek mümkün olacak yıl boyunca.

 

 

ve tabii tiyatrolar, sergiler...

 

 

Her ne kadar bizim alanımıza girmiyorsa da buradan duyurmuş olalım, son yıllarda tiyatronun artan yükselişi bu yıl da sürecek, öyle görünüyor. Oyunlar için şimdiden biletlerinizi almaya başlayın deriz koltuklar çok önceden tükenebilir.

 

Cazkolik.com / 07 Eylül 2016, Çarşamba

 

 

Basın toplantısı öncesi Grup 123`ün mini bir konser verdi.

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.