Akbank Sanat, bu yıl Akbank Caz Festivali için özel ve zengin içeriklerle dolu Caz Blogu yayınladı.

Akbank Sanat, bu yıl Akbank Caz Festivali için özel ve zengin içeriklerle dolu Caz Blogu yayınladı.

Türkiye caz tarihine damgasını vuran kurumsal kimliğiyle çeyrek asırlık geçmişe sahip Akbank Caz Festivali bu yıl 26. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Akbank Caz Festivali bir metropol festivalidir. İstanbul`un kalbini temsil eder. Şehrin ruhuna caz müziğini şırınga etmiştir geçmiş 25 yıl boyunca. Esrik yaz aylarının sona erdiğini, sonbahar serinliğinin şehri sarmaya başladığı günlerin, kafelerde kahve ve sohbete eşlik eden anların, konser öncesi buluşmaların, konser sonrası restoranlara koşturmaların, müziği şehirle beraber solumanın festivalidir. Sararıp düşmeye başlayan hep yaprağa caz festivalinden bir nota eşlik eder. Hayatın yeni, canlı, kültüre, sanata susamışların kendini şehre adadığı günlerin festivalidir.

* * *

Akbank Caz Festivali her yıl dinamik festival programının ana omurgasına yeni etkinlikler, festivali entelektüel olarak derinlemesine geliştiren yeni içerikler eklemesiyle de önemli çalışmalar yapmaktan geri durmuyor. Son yıllarda üniversite ve liselerde caz etkinliklerinin caz dinleyen eğitimli genç nesil üzerinde nasıl yönlendirici etki yaptığı özel bir tartışma konusu olmalı. Festival günleri ve festival sonrası sezon boyunca Beyoğlu Akbank Sanat merkezi çevresinde caz müziğini gündelik hayata sokan geniş içerik yelpazesi aslında festivalin yıl boyu şehre yayılan uzantısı gibidir.

Akbank Caz Blog yayında...

Akbank Caz Festivali interneti en etkili kullanan kültürel kurumlar arasında önde geliyor. Gerek sosyal medya hesapları üzerinden, gerek doğrudan internet üzerindeki yeni içerikler bakımından her yıl festivale yeni içerikler katan Akbank Sanat bu yıl da önceki yıllardan gelen etkinliklerin yanına ayrıca bir Caz Blogu ekledi.

* * *

Bu yıla özel hazırlanan caz blogu özenli içeriklere sahip. Gerçekleşecek konserleri sadece birer sosyal medya duyurusu, birer basın bülteni olmaktan çıkarıp genişletilmiş kültürel içeriklere dönüştüren blog sadece yayınlanan yazılar bakımından değil, görsel olarak da özenli bir çalışma. Hazırlanan her içerik için ayrı görsel tasarımlar yapılmış, renkli ve meraklandırıcı kolajlar hazırlanmış. Festivalin ağır topları kadar genç ve az tanınan isimlerine de aynı özenle yer verilen blogda içeriklerin dili de akıcı ve anlaşılır metinlerden oluşuyor. Caz müziğiyle ilgilenen her yaştan, her ilgi kümesinden insanların ortak beğenisi hedef alınmış belli ki.

* * *

Ayrıca, sadece konser ve müzik bağlamında değil, caz kültürünü besleyen `caz kentleri`, `beyaz perde`, `caz tarihi`, müzisyenlerin kişisel zenginlikleri ve `Cazın ABC`si` adıyla mini bir caz ansiklopedisi gibi farklı başlıklar altındaki içerikler hem festivalde izleyeceğimiz sanatçıları daha iyi tanımak bakımından hem caz müziği ve kültürüne dönük zengin Türkçe içerikler bakımından faydalı yoğun bilgilerle dolu bir site oluşmuş durumda.

* * *

Festival öncesi ve festival süresince cazseverin yakın başvuru kaynaklarında biri olacağı şüphe götürmeyen caz blogunu sık sık ziyaret etmeyi alışkanlık haline getireceğinize eminiz.

Cazkolik.com / 08 Eylül 2016, Perşembe

Festival için hazırlanan özel playlist ve videolar blogda cazseverleri bekliyor.

Kaydet

Kaydet

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.