Piyanonun dünyaca ünlü yıldızları 21 Eylül-14 Ekim arası Türkiye`ye gelecek.

Piyanonun dünyaca ünlü yıldızları 21 Eylül-14 Ekim arası Türkiye`ye gelecek.

Bu yıl 17cisi düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin köklü kültürel etkinliği Antalya Uluslararası Piyano Festivali 21 Eylül akşamı başlıyor. Festivalde klasik müzik ve flamenko dünyasından bir çok yıldızın konserlerini izleme imkanı bulacak Antalyalı ve Antalya`da turist olarak bulunan müzikseverler.

* * *

Bu yıl Zhang Zou, Manolo Carrasco, Julian Rachlin, Darrell Ang, Gökhan Aybulus, Roberto Cominati gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü isimler festivalde yer alacak. Festivalin sanat yönetmenliğiyse orkestra şefi Gürer Aykal üstleniyor.

Antalya Uluslararası Piyano Festivali, 21 Eylül- 14 Ekim tarihleri arasında!

Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilen Antalya Uluslararası Piyano Festivali`nde `yeni neslin piyano dahisi` Zhang Zou, piyano flamenko denilince dünyanın akla gelen ilk isimlerinden Manolo Carrasco, dünyanın en iyi keman ve viyolonsel virtüözlerinden, müzik otoriteleri tarafından dünyadaki en iyi ilk on şeften biri olarak gösterilen Julian Rachlin, Grammy ödülüne aday olmuş, dünyaca ünlü şef Darrell Ang, Türkiye’nin en yetenekli genç piyanistlerinden Gökhan Aybulus ve dünyaca ünlü İtalyan piyanist Roberto Cominati gibi klasik müzik ve flamenko dünyasından yıldız isimleri ağırlayacak.

* * *

Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek festival 21 Eylül akşamı şef Gürer Aykal yönetiminde Akdeniz Filarmoni Orkestrası’nın eşlik edeceği Zhang Zuo konseriyle başlayacak. 25 Eylül’de Manolo Carrasco, 1 Ekim’de Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde keman solist ve şef Julian Rachlin konserleriyle devam edecek. 7 Ekim akşamı Darrell Ang şefliğinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’na solist Gökhan Aybulus eşlik edecek. Festivalin kapanışı 14 Ekim akşamı yine Gürer Aykal şefliğinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği solist Roberto Cominati konseriyle gerçekleşecek.

Cazkolik.com / 10 Eylül 2016, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.