Italia Jazz Live sonbahar konserleri 28 Eylül akşamı başlıyor.

Italia Jazz Live sonbahar konserleri 28 Eylül akşamı başlıyor.

Bu yıl memleket olarak kendi sorunlarımızla o kadar uğraştık ki açıkçası sanat, kültür, müzik, caz, konserler vs. tali konulara, şimdi sırası değil mevzular haline dönüştü, gündemde son sıralarında, gazetelerin artık olmayan kültür sanat sayfalarında bile kendine yer bulmakta zorlandı. Oysa bizler tüm bu dertterimizle uğraşırken bir yandan güzel şeyler de oluyordu. Bunların listesine girmeyelim ama bu yıl mesela İstanbul Tepebaşı`ndaki İtalyan Kültür Merkezi toplam 15 konserlik "Italia Jazz Live" isimli bir konser serisi gerçekleştirdi, daha doğrusu ilk bölümü sona eren konserlerin ikinci bölümü 28 Eylül akşamı başlayacak.

Italia Jazz Live konserleri sonbahar serisi başlıyor.

Tepebaşı`ndaki İtalyan Kültür Merkezi aslen her daim canlı, dinamik bir merkezdir. Sinemadan, edebiyata, tiyatrodan müziğe pekçok alanda yılboyu sayısız etkinlikler için merkezin kapısını sanatseverlere açar. Bu yıl da caz konserleri bakımından önemli isimleri ağırladılar. Italia Jazz Live konserleri bu yıl 2 bölüm olarak gerçekleşti/gerçekleşiyor. İlk bölümü 18 Nisan ile 13 Temmuz arası 9 konserle tamamlanırken 28 Eylül akşamı başlayacak ikinci seride 7 konser izleyeceğiz.

Italia Jazz live konserleri yıl boyu toplamda 50 İtalyan caz müzisyenini izleme imkanı vermiş olacak bu sene. Üstelik konserler ücretsiz.

Italia Jazz Live sonbahar ayağında hangi konserler var?

28 Eylül akşamı ConspeJazz Ensemble ile başlayıp 24 Kasım akşamı Seven Steps to Evans Trio konseriyile sona erecek seride duo, solo, quartet, quintet formatlarında hepsi birbirinden güzel geçeceğine inandığımız konserler izlemeniz mümkün.

* * *

Cazkolik olarak okurlarımıza bu konserleri kaçırmayın diyoruz. Konserlerin tarihleri 28 Eylül, 13 ve 26 Ekim ile 9, 11 ve 24 Kasım tarihleridir. Konserlerde yeralan sanatçıları ve konserlerin ayrıntılarını caz takvimimizin ilgili günlerinden öğrenebilirsiniz.

Cazkolik.com / 16 Eylül 2016, Cuma

Fotoğraf: Piyanist Alessandro Lanzoni

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.