"Tabancamın Sapını" ve "Çayelinden Öteye" gibi çok sevilen türküler artık latin caz ve flütle virtüöz icrayla dinlenecek.

"Tabancamın Sapını" ve "Çayelinden Öteye" gibi çok sevilen türküler artık latin caz ve flütle virtüöz icrayla dinlenecek.

Türkiye’nin önde gelen latin & etnik caz flüt virtüözü Mihriban Aviral, yeni albümü “CanJazzım Türküler İlk Nefes” ile müzikseverlerle yeniden buluşuyor. Yeni albümüyle ilk kez Radyo Cazkolik`den Tunçel Gülsoy`un mikrofonuna konuk olan başarılı sanatçı yeni albümü ve müziklerini Gülsoy`a anlattı. Programı dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.Albüm bugünden itibaren tüm seçkin müzik mağazalarında satışa girdi.

* * *

Bu topraklara ait zengin ezgileri, evrensel caz formunda yeniden düzenleyerek dünyaya duyurmayı amaçlayan flüt sanatçısı Mihriban Aviral, yeni albümü “CanJazzım Türküler İlk Nefes”de "Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım" ve "Çayelinden Öteye" gibi çok sevilen türküleri büyük bir özenle latin caz formunda düzenlemesi, yeni albümünün orkestra ve flüt uyarlamaları için Grammy ödüllü sanatçı Nestor Torres ile çalıştı. Türkiye’de bu güne kadar hiç gerçekleştirilmemiş olan latin caz tarzında "solo flüt" çalan ilk ve tek sanatçı Aviral, seslendirdiği eserlerde kesintisiz ve yoğun bir performans sergiliyor. Dünyaca ünlü otoritelerin de dikkatini çeken sanatçı, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli festival ve organizasyonlarda latin caz konserleri veriyor.

* * *

Uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası`nda görev yaptıktan sonra latin caza yönelen Mihriban Aviral, kariyerinde yeni bir sayfa açarak büyük emek verdiği “CanJazzım Türküler İlk Nefes” albümüyle müzik tutkunlarına keyifli ve yaratıcı bir latin caz deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

* * *

Mihriban Aviral “CanJazzım Türküler İlk Nefes” ile müziğin evrensel diliyle kültürler arası bağlar kurmayı amaçladığını söylüyor. Caz ve latin caz müziğini toplumumuz insanlarına sevdirmeyi, bunun yanı sıra Türk kültürünü simgeleyen türkülerimizi caz ve latin caz benzeri kalıplar kullanarak aranje edip, bu tarz müziklerle yakından ilgilenen müzikseverlere sunmayı amaçlıyor.

* * *

Etnik Türkiye kültürünü dünya toplumlarına evrensel müzik diliyle anlatmanın, toplumları yakınlaştırarak dünya barışına katkı sağladığını düşünen Aviral, otoritelerce başarılı bulunan bir flüt sanatçısı olarak, çağdaş ve modern Türk kadınının da böyle bir arenada var olduğunu göstermenin ve uluslararası platformlarda yer almanın önemini vurguladı.

Cazkolik.com / 23 Eylül 2016, Cuma

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.