Müziğin iyileştirici gücüyle mekan-sanatçı-izleyici güvenliği Londra`da düzenlenen forumda öne çıktı.

Müziğin iyileştirici gücüyle mekan-sanatçı-izleyici güvenliği Londra`da düzenlenen forumda öne çıktı.

Bu yıl ikinci kez gerçekleşen IFF Uluslararası Festival Forumu 28-29 Eylül tarihlerinde Londra`da gerçekleşti. Forum`a Türkiye`nin de aralarında olduğu birçok ülkeden 300 müzik festivalinin 200 temsilcisi katıldı. Forum kapsamında bu yıl ilk defa TESDER (Türkiye Etkinlik ve Eğlence Sektörü Derneği) yönetim kuruluna üye etkinlik operatörlerinin de katılımıyla Türkiye’de eğlence ve müzik sektörünü anlatan “Türkiye 2016” başlıklı bir panel düzenlendi.

“Türkiye 2016 – Turkey 2016”

Panelde, ülkemizde geçtiğimiz yaz yaşanan olaylar sonucu iptal edilmek zorunda kalınan konserlerin ardından uluslararası sanatçı, menajer ve ajans ağlarında mevcut duruma dair doğru bir algı oluşturulmasını sağlamak amacıyla İstanbul Kültür Sanat Vakfı’ndan (İKSV) İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin, sektörün en önemli kültür sanat ve eğlence pazarlama şirketleri arasında yer alan Pozitif’in kurucularından Ahmet Uluğ ve Biletix, Ticketmaster Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Karaoğlan Taşçı birer konuşma yaptı. Panelde aynı zamanda 2016 yılındaki etkinliklerden kesitlerin yer aldığı bir video gösterimi de yapıldı. BKM, Zorlu PSM, GNL Entertainment ve Biletix’in de organizasyon komitesinde yer aldığı panel sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde ise konuşmacılar misafirlerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Caz Fetivali Direktörü Opcin müziğin iyileştirici gücüne vurgu yaptı.

İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin panelde yaptığı konuşmada “Kültür ve sanat alanında çalışan kurum ve kuruluşlar Türkiye’de hem sanatçılar hem de sanatseverler için önemli platformlar oluşturuyor. Aynı zamanda buradaki kültür-sanat yaşamı, Türkiye’yi uluslararası bir toplumun parçası yapan değerler arasında yer alıyor. Kültür-sanat, barış ve diyalog ortamının sağlanması ve canlandırılmasında da çok önemli bir rol oynuyor. Hem Türkiye’de hem de tüm dünyada müziğin birleştirici, iyileştirici gücüne çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Önümüzdeki dönemde yine kültür ve sanat alanında birçok çalışmada uluslararası ajanslar ve festivallerle işbirlikleri yapmayı heyecanla bekliyoruz,” derken Biletix, Ticketmaster Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Karaoğlan Taşçı da 2016 yazında gerçekleştirilen etkinliklerden örnekler sunarak Türkiye’deki kültür-sanat yaşamına dair veriler paylaştı.

Pozitif kurucularından Ahmet Uluğ yaşanan tecrübelerin ışığında mekan & sanatçı & seyirci güvenliğinin öneminin arttığını belirtti.

Panelde konuşmacı olarak yer alan Pozitif’in kurucularından Ahmet Uluğ ise “Bu panelin temelinde, Türkiye’deki kültür, sanat ve eğlence sektörünün oyuncularının sanatçılarla diyaloglarında ortak bir söylem benimseme arzuları yatıyor. Sadece yıllardır Türkiye’nin değil, bugün tüm dünyanın karşı karşıya olduğu terör olayları nedeniyle geliştirdiğimiz, etkinlik, mekan, sanatçı ve seyirci güvenliği, sanatçı tarafını ikna etme reflekslerimiz gibi kritik konularda edindiğimiz tecrübeleri uluslararası partnerlerimizle paylaşmak istiyoruz. Ülkemizde kültür sanat ve eğlence her zaman olduğu gibi kitlelerin yaşamındaki önemini devam ettiriyor. Bu panelde de bunu anlattık.” sözlerini ekledi.

Uluslararası Festival Forumu (IFF) hakkında

IFF (International Festival Forum - Uluslararası Festival Forumu), International Live Music Conference (ILMC) ve Networking Music’in yapımcılığını üstlendiği, festivalleri ve ajansları bir araya getiren, yalnızca davetlilere açık bir etkinlik olarak 2015 senesinde başlatıldı. Paneller, öğle yemekleri ve atölyelerin yer aldığı forumda, farklı organizasyonlardan katılımcılar uzman oldukları alanlarda sunumlar yapıyor. Foruma Glastonbury ve Coachella gibi dünyanın en büyük müzik festivallerinin yöneticilerinin yanı sıra IQ ve Audience gibi önemli sektör dergilerinden basın mensupları ile ATC Live ve CAA gibi eğlence sektörünün önde gelen organizatörleri de katılıyor.

Cazkolik.com / 01 Ekim 2016, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.