Kuzeyle güney, ahşapla deri arasında yolculuk eden piyano & cajón ikilisinden sade, basit, temiz müzikler.

Kuzeyle güney, ahşapla deri arasında yolculuk eden piyano & cajón ikilisinden sade, basit, temiz müzikler.

Türkiye`de birçok kez izlediğimiz Fransız caz piyanisti Baptiste Trotignon ile perküsyonist Minino Garay ikilisi birlikte uzun süre turnelerde, konserlerde yakaladıkları uyumu ülkemizde de satışa çıkan "Chimicchurri" isimli yeni bir albüme dönüştürdü.

* * *

Albümün ismi "Chimichurri" aslen Güney Amerika, Arjantin kökenli bir tür acı biber sosu. Bu albüm de iki farklı kökene sahip müzisyenlerin kimliklerini kişilikleri üzerinden müzikleriyle buluşturduğu bir çalışma. Albümün bir güzel farklılığı Garay`ın cajón, bombo leguero, perküsyon çalması arada vokal yapması. Müziklerde ağırlıklı cajón & piyano duyuyoruz ki bu da caz da sık rastlanan ikili değil.

* * *

"Chimichurri"de ikilinin birbiriyle iletişimi ortaya zihnen ve bedenen insanı dinlendiren, yatıştıran müzikler ortaya çıkarıyor. Basit ve gerçek müzikler. Süslenmeyen, abartılmayan, virtüözite gösterilerine girilmeyen düetler.

* * *

Trotignon albümde yeralan müziklerin kuzeyle güney, ahşapla deri arasında bir yolculuk olduğunu söylüyor. İkili müziklerinde yapay sesler kullanmayı istememiş, lezzetin de bu şekilde sağlandığına inanıyorlar. Albümde 16 parça var ve genellikle üç dakika civarında dinlemesi hayli zevkli, kimileri oldukça tanıdık müzikler. 2015 mayıs ayında Buenos Aires`de kaydedilen müzikler arasında Leonard Bersntein`den Carlos Gardel`e kadar renklilikte, çeşitlilikte isimlerden oluşmuş. Thelonious Monk`un "Trinkle Tinkle" ile Charlie Parker`ın "Passport"u ayrıca kulak vermeye değer. Parker bestesinde Trotignon`un parmakları ayrıca çarpıcı. Dediğimiz gibi, albüm şu anda müzik marketlerde satışta.

Cazkolik.com / 08 Ekim 2016, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.