Müziğin fenomen çocuğu Nigel Kennedy Jimi Hendrix yorumlarından oluşan projesiyle İstanbul`a geliyor.

Müziğin fenomen çocuğu Nigel Kennedy Jimi Hendrix yorumlarından oluşan projesiyle İstanbul`a geliyor.

İmajı, kılığı, saçı, görüntüsü nedeniyle ona her tür afacan ifade yakıştırıldı. Bir imaj harikası olduğu söylendi ama çoğu zaman müziğinin farklılığı imajı nedeniyle geride kaldı. Oysa ilk görünüşte ilgi çeken imajı olsa da arkasında güçlü bir müzikal amaç ve yetenek yatıyordu. Nihayet, ilk yılların abartılı ilgisi geçtikten sonra artık daha çok müziğiyle, projeleriyle ön plana çıkmaya başladı ama bu sefer işin ilginci imaj eskiden ne ise yine öyle sahne alıyordu. Zaman ilerledikçe, Nigel Kennedy`de yaş aldıkça müziğiyle imajı eşit ilgi görmeye başladı. Son yıllarda ise artık daha çok müziğiyle ön planda. Hatta görüntüsü (saçları dışında) baya normalleşti bile denebilir.

* * *

Klasik müziği rock müzikle virtüöz yeteneklerinde buluşturan Kennedy bu kez rock efsanisi Jimi Hendrix projesiyle İstanbul`a geliyor. 4 Kasım akşamı Volkswagen Arena`da izleyeceğimiz sanatçı Hendrix`in "Purple Haze", "Fire Drifting", "Hey Joe" gibi çok sayıda klasiğini kendi tarzıyla yorumlayacak. Son yıllarda geliştirdiği projeleriyle adı daha sık caz müzikle anılmaya başlayan sanatçı bu konuda 2006 yılında "Blue Note Sessions" isimli bir albüm de yayınlamıştı, hatta "Let Loose" ve "Kafka" isimli iki caz albümünü daha sayalım. Albümde Kenny Burrell, Duke Pearson, Ron Carter, Lonnie Liston, Jack DeJohnette gibi caz büyüklerinden çalan Kennedy 2013`de yine cazla anılan "Recital" isimli albümünü yayınlamış ve Fats Waller, Paul Desmond gibi isimlerin bestelerini çalmıştı. En son geçen yıl Vivaldi`nin mevsimlerine el atan sanatçı "The New Four Season" isimli çalışmasını çıkardı. Şimdi, konser konser Jimi Hendrix projesiyle turneliyor, muhtemelen albüm haberi de yakında gelir.

* * *

İngiliz kraliyet ailesinin üyelerine özel konserler veren Nigel Kennedy’nin başarısı dünya çapında aldığı ödüller ile taçlandı. UK Brit "Yılın Erkek Sanatçısı", Fransa Vivement Dimanche Altın Ödülü, Almanya Echo Ödülü ve İsviçre "Montrö Altın Gül" gibi sayısız ödülü bulunan Nigel Kennedy, Vivaldi’nin "Four Seasons" eserine getirdiği çağdaş yorumla dikkatleri çekti. Four Seasons, tüm zamanların en çok satan klasik eseri olarak "Guinness Rekorlar Kitabı"na girdi ve İngiltere’de iki yıldan fazla klasik müzik listelerinde üst sıralarda kaldı. Şimdi, en yeni projesiyle İstanbul`da Nigel Kennedy izleme zamanı.

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.