Haberi duydun mu? Engin Blues ikinci albümünü yayınladı

Haberi duydun mu? Engin Blues ikinci albümünü yayınladı

Engin Blues’dan ikinci albüm: "Haberi Duydun Mu?"


Özgün besteleri ve tarzıyla, kendi adını taşıyan ilk albümünü 2015 sonu çıkaran Engin Blues, yeni albümü "Haberi Duydun mu"yu müzikseverlerle buluşturdu. Bomonti Müzik stüdyolarında kaydedilen albümdeki parçaların tümünün söz ve bestesi Engin Yavuz’a ait. Albümde Yavuz’a ilk albümde olduğu gibi bas gitarda Atahan Çiftçi, davulda Onur Önder eşlik ediyor.

 
Besteci, gitarist ve şarkıcı Engin Yavuz liderliğindeki Engin Blues’un yeni albümüne adını veren açılış parçası “Haberi Duydun mu?”, sözleriyle Türkçe blues olmaz! diyenleri yanıltıyor. Albümde yeralan en hareketli parça “Kim Kime Dum Duma”, yoğun blues-rock tatları içeriyor. İki farklı bölümden oluşan “En Sevdiğim” adlı şarkı ise ateşli bir balad olarak başlayıp coşkulu bir enstrümantal blues’a dönüşerek dinleyiciyi şaşırtıyor. Blues müziğini İstanbul’un seçkin müzik kulüplerinde icra eden Engin Blues’un ikinci albümü “Haberi Duydun mu?” iTunes’dan ya da Spotify, Deezer gibi dijital kanallardan müzikseverlerin beğenisine sunuldu (aşağıda Spotify eklentisinden albümü dinleyebilirsiniz).


İlk müzik çalışmalarına ortaokul yıllarında blues müziğiyle başlayan Engin Yavuz, iyi bir rock gitaristi olmak azmiyle, uzun yıllar rock tarzında çalıştı.  2013 yılında ise yeniden blues’a dönerek, blues ve kaynağını blues’dan alan müziklerle yoğun şekilde ilgilenmeye başladı. Sanatçı, kendisiyle yapılan bir röportajda özetle şöyle diyor: “... onca yıldan sonra Blues’un benim için çıkış yolu olduğunun farkına birdenbire vardım ve sonunda ilk tutkuma mutlulukla geri döndüm...” Türkiye’de küçük ve seçkin bir dinleyici kitlesi tarafından takip edilen blues müziğinin gün geçtikçe daha fazla ilgi göreceğini düşünüyor ve tutkuyla inandığı bu tarzda yenilikçi yaklaşımlar sergilemeye devam eden Engin Yavuz, yeniden keşfettiği bu hazineyi müzikseverlerle memnuniyetle paylaşıyor.


Cazkolik.com / 26 Ekim 2016, Çarşamba


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.