Yılda 180 gösteriye yer veren Kadıköy Süreyya Operası`nın 10. yılı düzenlenen özel geceyle kutlandı.

Yılda 180 gösteriye yer veren Kadıköy Süreyya Operası`nın 10. yılı düzenlenen özel geceyle kutlandı.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nin 10. Sanat Yılı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) ile düzenlenen konserle kutlandı.

Kadıköy Belediyesi tarafından restore edilerek İstanbullulara kapılarını açan Süreyya Opera Sahnesi’nin 10. yılı kutlandı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) orkestrası ve solistlerinin sahne aldığı gece, Süreyya Operası’nın tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Gecede konuşan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Suat Arıkan; "Süreyya Paşanın Operet hayaliyle yaptırdığı sahnede yaklaşık 650`ye yakın opera temsili yaptık 450`ye yakın bale temsili yaptık ayrıca ücretsiz olarak fuaye konserleri yaptık. Kadıköy Belediyesi ile aramızdaki bu ilişki sayesinde AKM`sizlik bizi öldüremedi, hala sesimiz çıkıyor. Sadece bizim Coğrafyamızda, bizim ülkemizde değil, dünyanın bir çok yerindeki sorunların yaşandığı kirliliğin artık oldukça kirlendiği bir dünyada burada inanın mucize yaptığımızı sanıyorum. Bütün çevremiz bu kadar kirlilikle doluyken burada tertemiz bir yüreklerle, seyircilerimiz sanatçılarımızla bu güzellik sonsuza dek sürsün istiyorum. Lütfen çocuklarınızı gençlerinizi opera ve baleye bulaştırın başka kurtuluşu yok çünkü." dedi.

* * *

Devlet Opera ve Balesi ile Kadıköy Belediyesi, 10 yıldır Süreyya Operası`nda müzikseverlere güzel eserler sunuyor diyerek sözlerine başlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise; " Süreyya Opera Sahnesi`nde, Devlet Operası temsillerinin yanı sıra, Belediyemizin düzenlediği oda müziği konserleri de yapılıyor. Bu konserlerin sayısı 10. yılında 365`e ulaştı. Ayrıca Borusan Cuarteti, İstanbul Uluslararası Müzik Festivali, Uluslararası Opera Festivali gibi etkinlikler de burada izleyiciyle buluştu. Belediyemizin genç yetenekler için düzenlediği piyano ve keman yarışmalarında çok iyi sonuçlar elde ettik. Bu yıl ayrıca 10’uncu yılımız için gençler arasında oda orkestrası için beste yarışması düzenlendik.” Süreyya Operası ile tarihsel bir mirasın çağdaş bir anlayışla onarılıp hizmete sunulduğunu hatırlatan Nuhoğlu, ”İstanbul on yıl boyunca opera ve bale sanatından mahrum kalmadı. İstanbul mesleki standartlara göre çalışan bir müzik merkezi kazanmış oldu. Müzikseverler Türkiye`nin birçok müzisyeni, virtüözü ile birlikte çok sayıda önemli yabancı müzisyeni burada düzenli olarak yapılan pazartesi konserlerinde izledi. Süreyya Operası`nın bu işlevlerini sürdürmesi için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

* * *

Her sanat sezonunda yaklaşık 180 temsil ve konseri, 80 bin seyircinin izlediği Süreyya Opera Sahnesi`nin 10. sanat yılının kutlandığı gecede, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve solistlerinin “Gala Konser”i gerçekleşti. Şef Roberto Gianola yönetimindeki konserde, Alper Göçeri, Özgecan Gençer, Ayten Telek, Özge Kalelioğlu, Nesrin Gönüldağ, Deniz Yetim, Deniz Likos, Hande Ürben, Cenk Bıyık, Şebnem Ağrıdağ, Esra Ebacıoğlu Akcan ve Bülent Külekçi solist olarak sahne aldı. Konserde, Mozart, Giuseppe Verdi, Jacques Offenbach ve George Frideric Handel gibi bestecilerin eserleri icra edildi.

Cazkolik.com / 08 Kasım 2016, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.