Genç ve başarılı sanatçı Deniz Taşar "Uykuda Bir Bulut" isimli ilk albümünü Zorlu PSM sahnesindeki lansman konseriyle tanıttı.

Genç ve başarılı sanatçı Deniz Taşar "Uykuda Bir Bulut" isimli ilk albümünü Zorlu PSM sahnesindeki lansman konseriyle tanıttı.

Genç bir caz şarkıcısının yeni ve ilk albümü iyi dileklerle, güzel bir caz gecesiyle hepsi birbirinden iyi müzisyen dostlarının arasında yola çıktı. Caz vokalin genç, ödüllü ve başarılı sanatçılarından Deniz Taşar ikibuçuk yıllık emeğim dediği albümünü 9 Kasım akşamı Zorlu PSM Stüdyo sahnesinde cazseverlerle paylaştı.

* * *

Her ilk albüm kendi hayatının ilk günü bir yolculuğa çıkar. O ilk güne kadar sanatçısının kalbi, aklı ve yeteneklerinin mülkü olan müzikler ilk günün ardından müzikseverlerin mülkü olur.

* * *

Deniz Taşar`ın "Uykuda Bir Bulut" adını verdiği çalışması 5 şarkılık EP olarak hem digital platformlarda hem müzik marketlerde satışa çıktı. Albüm kapağından `durun, daha anlatmaya yeni başlıyorum` özgüveniyle dinleyicisini süzerek bakan genç sanatçının beş parçalı albümünün şarkıları kısa isimlerden oluşuyor, ilginçtir, şarkı isimlerini bir tür akrostiş gibi okursanız kendi içinde adeta yeni bir mısra oluyor; "Yorgunluktan", "Uykuda", "Bir Buluttur", "Hadi Gel", "Bu Mayıs".

Fotoğraf: Leyla-Diana Gücük

Kendine özgü vokal tarzıyla Deniz Taşar`ın kelime telaffuzlarındaki bilinçli, kontrollü egzajeresi, mısraları şiir gibi okumayla şarkı söyleme arasındaki belli belirsizliği, kimi zaman mısralar arasını müzik boşluklarına bırakıp sololara yer açması, "Hadi Gel"de dikkat çeken isyankar küskünlük albümün son parçasında çift davul performanslı jazzy rap "Bu Mayıs"ın seslerle dokulu introsunun ardından metamorfik kelimelerle kayda değer bir anlam kovalamacasına dönüşüyor. Bu arada çift davulun nimetini "iyiki de olmuş" diyerek içinize sindiriyorsunuz. Taşar konserde çift davullu bu parça için davul çalmayı çok isteyip yapamayanlardan olduğu için davulcuları başbaşa bırakıp onlara eşlik edeceğini söylemişti.

Fotoğraf: Leyla-Diana Gücük

Sanatçı yine konserde bir ara `bu albümde mutlu pek bir şeye rastlamayacaksınız` dedi, o yazarken belki öyle hissediyordu ama evvelki akşam Zorlu PSM Stüdyo salonunda bizler dinlediği müzikten hoşnut, harcanan emeklerin karşılığının dinleyicide olduğunun müjdesini veriyordu.

Cazkolik.com / 11 Kasım 2016, Cuma

Kaydet

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.