16 Kasım Çarşamba cazseverler için güzel bir gece olacak; önce "Caz Atölyesi" sonra Eivind Austad Trio konseri!

16 Kasım Çarşamba cazseverler için güzel bir gece olacak; önce "Caz Atölyesi" sonra Eivind Austad Trio konseri!

14-20 Kasım haftasının öne çıkan konserlerinden dikkatimizi çeken 16 Kasım Çarşamba akşamı Akbank Sanat`ta izleyeceğimiz Eivind Austad Trio konseri oldu. Ama bu konsere geçmeden, konserin hemen öncesi yine Akbank Sanat`ta saat 18:30`da başlayacak bir "Caz Atölyesi" etkinliği var. Moderatörlüğünü Feridun Ertaşkan`ın gerçekleştireceği atölye çalışmasının konuşmacısı müzik yazarı, eleştirmen ve plak koleksiyoneri Murat Beşer. "Caz Plakları, Plak Koleksiyonerliği ve Müzikte Digital Teknoloji"ye kadar uzanan yelpazede bir atölye çalışması olacak. Aynı gece ve aynı mekan olduğu için devamında konseri izleyecek cazseverlere de hatırlatalım. Atölye çalışmasında aynı zamanda özel kurulacak pikap seti üzerinden plaklar da dinleyeceğiz ve bol konuşacağız.

Arka arkaya gelen iki etkinliğin ilkinden sözettikten sonra saat 20:00`de başlayacak Eivind Austad konserine gelelim.

Norveç caz sahnesinin özellikle Bergen Üniversitesi çevresinde soluk alıp veren geniş caz çevresinin önde gelen piyanisti Eivind Austad Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Caz Bölümü`nden mezun olan, Bergen Üniversitesi`nde müzik ve caz üzerine hocalık yapan sanatçı doksanların ortasından bu yana aynı zamanda albüm, yayınlıyor konserlere katılıyor.

* * *

Sanatçının kendi adını taşıyan -ki Akbank Sanat`ta bu triosuyla izleyeceğiz- triosu yanında bir de "Living Space" isimli bir projesi var. Triosunda kendisine basçı Mane Thormodsaeter ve davulcu Hakon M. Johansen`in eşlik ettiği piyanist çoğunlukla kendi besteleri ve çağdaş bestelerin yeni düzenlemelerini konserlerinde seslendiriyor. Çağdaş bestelerin genel perspektifi Amerikan caz standartlarından klasik Avrupa müziğine ve folk müziğin güçlü melodik kompozisyonlarına kadar uzanan Bill Evans, Kith Jarrett, Chick Corea, Brad Mehldau çerçevesinde özetlenebilecek bir görünüme sahip.

* * *

Trionun son albümü son bir yıl içinde yayınlanan "Moving" isimli albüm ki albümü aşağıda komple yayına aldık. Uzun süredir birlikte çalan trionun sahnede yakaladı iç iletişim müzikal ifadeleri üst düzey performanslara neden oluyor. Armonik ve ritik kompleks müzikleri seven üçlünün karakteristik icraları virtüöz sololarla uzun süre unutulmayacak konserlere dönüşüyor.

Cazkolik.com / 13 Kasım 2016, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.