Flamenkonun büyük şarkıcılarından Diego El Cigala bu kez bir salsa albümüyle karşımızda..

Flamenkonun büyük şarkıcılarından Diego El Cigala bu kez bir salsa albümüyle karşımızda..

2002 yılında efsanevi Kübalı piyanist Bebo Valdes`le yayınladığı "Lagrimas Negras" albümüyle dünyada olduğu gibi Türkiye`de de büyük ilgi gören Diego El Cigala içine girdiği tropik fırtınadan yeni bir salsa albümüyle çıktı.

* * *

Amerikan ve latin eleştirmenlerin "El Cigala flamenkonun Hector Lavoe (*)`su mu olacak" benzeri yakıştırmalarına maruz kalan sanatçı Valdes`le yakaladığı ve Grammy ödülüyle taçlanan başarısını cazın kuzeyde yaptığını, yani, farklı müziklerle etkileşimini flamenko ile tango, şimdi de salsa arasında gerçekleştirmeye çalışıyor.

* * *

"Indestructible" salsanın ve latin müziğin başkentleri Porto Riko, Küba, Miami, Kolombiya ve Dominik Cumhuriyeti`yle müziğin başkenti New York ve flamenkonun beşiği kabul edilen İspanya`nın Jerez de la Frontera şehrinde kaydedildi. El Cigala`nın dalgalı derinlikli sesi flamenkoda kök salmışken merak konusu olan salsa da soneros tabir edilen doğaçlama ağırlıklı söyleyen solist şarkıcıların üst ses aralıklarına nasıl çıkacağıydı, kendi tonuyla uyuşmayan perdeleri tutkulu icrasıyla aşmayı başaran El Cigala albümün ilk şarkısı "Moreno Soy"da en mufazakar salsacıları dahi piste fırlatmayı başarıyor.

El Cigala albümde onu "Lagrimas Negras"daki müziğiyle dinlemek isteyenleri de düşünmüş, Kübalı piyanist Gonzalo Rubalcaba ile "Conversación en Tiempo de Bolero" ve "Cómo Fue" isimli şarkıları seslendiren sanatçı Küba klasiklerini etkileyici performansla yorumluyor.

* * *

Albümde, özellikle üstteki videoda dikkat çeken biri de gitarist Santana ama bu Jorge Santana yani efsanevi gitaristin 4 yaş küçük kardeşi. Santana solosunda tüm orkestra ona "Hey Santana" diye bağırıyor!

* * *

Uzun süre konuşulacağa benzeyen albümde Rubalcaba dışında El Cigala`ya salsa yıldızı Oscar D`Leon, Fatih Atakoğlu ile yaptığı çalışmalardan tanıdığımız davulcu Horacio El Negro Hernandez gibi önemli isimler eşlik etmiş.

--------------------------

(*) Salsanın efsanevi ismi Hector Lavoe 1993 yılında 47 yaşındayken ölmüştü. Hayatı, kendisi de latin şarkıcısı olan Marc Anthony tarafından filme alınmıştı.

Cazkolik.com / 22 Kasım 2016, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.