İBB Kent Orkestrası 2015 martında hayata veda eden şefleri Kamil Coşkun anısına özel anma konseri düzenliyor.

İBB Kent Orkestrası 2015 martında hayata veda eden şefleri Kamil Coşkun anısına özel anma konseri düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin 1989 yılında hayata geçirdiği İBB Kent Orkestrası`nın kuruluşunda gitar sanatçısı olarak yeralan, 1992 ile 96 arası şef yardımcılığını yürüten, 1997 yılında ise orkestranın şefi olan gitar sanatçısı, besteci, aranjör Kamil Coşkun 2015 Mart ayında hayata veda etmişti.

* * *

Hayatı boyunca binden fazla parçanın orkestral düzenlemesini yapan Coşkun orkestranın repertuvarına klasik müzikten caza, pop müziğinden müzikallere ve film müziklerine uzanan oldukça geniş yelpazede eserler kattı. Sadece İstanbul`un değil, Türkiye`nin marka orkestrasına dönüşen İBB Kent Orkestrası 2009 yılında Kamil Coşkun yönetiminde bünyesine dahil ettiği yaylı sazlarla senfonik pop orkestrası özelliğine büründü.

* * *

Kadrosunda dört seçkin soliste sahip olan orkestra yurtiçinde ve dışında verdiği konserlerle çok sayıda ödül almış, sayısız halk konseri düzenlemiş ve düzenlemeye devam etmektedir.

* * *

İBB Kent Orkestrası 14 Aralık akşamı yitirdikleri şefleri Kamil Coşkun anısına özel bir konser tertipledi. Konserde Coşkun`un sevdiği ve orkesztranın repertuvarına kattığı eserlerden oluşan müziklere yer verilecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek konsere tüm müzikseverler davetlidir.

Cazkolik.com / 23 Kasım 2016, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Ebru Kennington
    04 Aralık 2016 Pazar 09:21

    20 yıllik profesyonel müzik yasamim burda kent Ork.da başladı ve bu güzel müzik insanıyla cok daha fazla anlam kazandı.Sanırım bu cok fazla müzisyene nasip olmaz...onun aranjmanları ve ilkeli kisiligi sayesinde işimi daha cok sevdim.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.