Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri konserleri ilaç gibi gelecek...

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri konserleri ilaç gibi gelecek...

Aralık ayı caz konserleri yurtdışından gelen müzisyenler bakımından gelenekel olarak zayıf geçer. Ama bizim buralar son dönem fazladan sakinlik içinde. Akbank Sanat`ın Aralık ayı dünya müziği konserlerini duyurması bu sakinliğe ilaç gibi geldi. Ay boyunca dört konserle dünya müziğinin renklerini dinleyecek olmak hepimize iyi gelecek. Konserler 7 Aralık 2016, Çarşamba günü dünya üzerindeki en eski müzik sistemlerinden olan Güney Hindistan Karnatik müziğinin büyük ustası kemancı Jyotsna Srikanth’ın konser ile başlayacak. Jyotsna Srikanth, geleneksel Hint vurmalı sazları mridangam ve khanjira sanatçıları eşliğindeki konserinde izleyenleri ruhani bir yolculuğa çıkaracak.

* * *

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri ikinci konseri 14 Aralık 2016, Çarşamba günü, ünlü Nijerli çöl blues grubu Etran Finatawa’nın gitarist ve vokalisti Alhousseini Anivolla sahne alacak. Ezgileriyle müzikseverleri sahra çölüne götürecek Anivolla, yeni projesi Anewal ile geleneksel Tuareg müziğiyle Amerikan cazının arasındaki bağlantıları keşfe çıkaracak.

* * *

İsmi Bill Friesel, John Scofield gibi dev gitaristlerle anılan Vietnam asıllı Fransız gitarist Nguyen Lê ve geleneksel sazlar ustası ve vokalist Ngo Hong Quang, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamında 21 Aralık 2016, Çarşamba günü gerçekleştirecekleri konserde Vietnam müziği hem modern hem otantik yorumlarla dinleyiciler ile buluşturacak.

* * *

Konserler Buena Vista Social Club’un ikinci kuşak vokalistlerinin en önemlilerinden olan ve Wim Wenders’in “Küba Müziği” filminde rol alarak ününü pekiştiren Luis Frank ve Küba’nın “Piyano Kraliçesi” Lazara Cachao Lopez’in 28 Aralık 2016, Çarşamba günü gerçekleştireceği konserle sona erecek.

Şimdi, gelin bu sanatçılara yakından bakalım...

Güney Hindistan Karnatik müziği

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri Güney Hindistan Karnatik müziğinin büyük ustası kemancı Jyotsna Srikanth`la başlayacak. Değişik müzik türleri arasında benzersiz işbirlikleri yapabilme yeteneğiyle tanınan çok yönlü sanatçı Srikanth, ilk müzik derslerini dokuz yaşında annesinden aldı. Daha sonra efsanevi yedi telli keman ustası Keshavamurthy’nin öğrencisi olan Srikanth, üç yüze yakın Bollywood film müziği seslendirdi. Konserde izleyenleri ruhani bir yolculuğa çıkaracak olan Srikanth’a iki vurmalı sazlar ustası geleneksel Hint enstrümanlarıyla eşlik edecek.

Etkinlik: Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri - Jotsna Srikanth
Jyotsna Srikanth: Keman, vokal
Ramachandra Narsimha Prakash: Mridangam (Hint davulu)
Sivagurunathan Pujenthan: Khanjira (Hint defi)

Tarih: 7 Aralık 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. / Öğrenci: 10 TL.


Sahra çölüne yolculuk

Sahra çölünde doğan ve Tuareg kültürel mirasını sahiplenen Alhousseini Anivolla, yeni projesi Anewal ile doğduğu toprakların geleneksel melodileriyle, Afro-Amerikan blues’un kesişme noktalarında keşfe çıkıyor. Anewal ile değişen dünyada kültürel çeşitlilik için bir elçi olmaya devam eden Alhousseini Anivolla, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamındaki konserinde iki akorlu hipnotize edici doğaçlamalar, transa geçiren ritimler, bluesdan ilham alan gitarlar ve yerel dille yaptığı keyifli vokallerlle müzikseverleri sahra çölü ve Afrika’da unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak. Alhousseini Anivolla, konserde 2012 yayınlanan ve “En İyi 10 Çöl Blues Albümü” arasında yer alan ilk albümünün yanı sıra 2017 ilkbaharında yayınlanacak ikinci albümünden de besteler seslendirecek.

Etkinlik: Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri - Alhousseini Anivolla’s Anewal
Alhousseini Anivolla: Vokal, gitar
Segbegnon Gnonloufoun: Bas gitar
Smail Khabou: Perküsyon

Tarih: 14 Aralık 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. / Öğrenci: 10 TL.


Vietnam müziği Akbank Sanat`ta

Caz gitarın fenomen isimlerinden Vietnam asıllı Nguyen Lê burada iyi tanınan bir isim. İstanbul ve Ankara`ya defalarca gelen sanatçıyı en çok caz solisti Youn Sun Nah`a eşlik ettiği konserlerden hatırlıyoruz. İki yıl önce Pink Floyd`un Dark Side of the Moon albümünü kutlayan bir kayda imza atan sanatçıyı bu kez Vietnam yerel müzikleriyle dolu bir konserde izleyeceğiz.

Etkinlik: Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri - Nguyen Lê & Ngo Hong Quang
Nguyên Lê: Gitar, elektronikler
Ngo Hong Quang: Geleneksel enstrumanlar, vokal

Tarih: 21 Aralık 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. / Öğrenci: 10 TL.


Bir Buena Vista gecesi geliyor

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri Buena Vista Social Club’ın ikinci kuşağının en büyük vokalistlerinden olan Luis Frank ve Küba’nın “Piyano Kraliçesi” Lazara Cachao Lopez’in konseriyle sona erecek.

Etkinlik: Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri - Luis Frank & Lazara Cachao
Luis Frank: Vokal & perküsyon
Lazara Cachao Lopez: Piyano

Tarih: 28 Aralık 2016, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. / Öğrenci: 10 TL.

Cazkolik.com / 30 Kasım 2016, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.