Kar fırtınasının alıkoyamayacağı ustalarla dolu Akbank Sanat Gitar Günleri başlıyor

Kar fırtınasının alıkoyamayacağı ustalarla dolu Akbank Sanat Gitar Günleri başlıyor

Akbank Sanat, Ocak ayında gitarın dünyaca ünlü dört usta ismini ağırlıyor. 19. yüzyıl gitar literatürüyle gerçekleştirdiği yüksek derecede dışavurumcu performansları ve kendine has mimikleriyle tanınan Çek gitarist Pavel Steidl’in, 11 Ocak 2017, Çarşamba günü gerçekleştireceği açılış konseriyle başlayacak Akbank Sanat Gitar Günleri; Ortadoğu, Akdeniz, Brezilya ve Arjantin müziğine olan ilgisiyle tanınan dünyaca ünlü Alman gitarist Nora Buschmann’ın 18 Ocak 2017, Çarşamba vereceği konserle devam edecek. Etkinlik kapsamında, Herbie Hancock, Ron Carter, Benny Golson gibi caz devlerine eşlik etmiş olan ünlü Fransız gitarist Michel Perez, basçı Diego Imbert eşliğinde 25 Ocak 2017, Çarşamba günü müzik tutkunlarıyla buluşacak. Akbank Sanat Gitar Günleri, gitarın iki dev ismi Andrès Segovia ve Narciso Yepes’in, müzikalitesine hayranlıklarını dile getirdiği, Belçikalı yedi telli gitar ustası Raphaella Smits’in 31 Ocak 2017, Salı günü gerçekleştireceği konserle sona erecek.

 

Önemli not; 11 Ocak çarşamba Pavel Steidl konserinden önce, Akbank Sanat`ta saat 18:30`da başlayacak "Caz tarihinde kayıt stüdyolarının ve kayıt mühendislerinin önemi" konulu caz seminerine katılmayı ihmal etmeyin.

 


 

Akbank Sanat Gitar Günleri Çek gitarist Pavel Steidl`le başlıyor

 

Akbank Sanat Gitar Günleri, kırktan fazla ülkede konser veren Çek gitarist Pavel Steidl’in 11 Ocak 2017, Çarşamba gerçekleştireceği açılış konserile başlıyor. Kendi kuşağının en önemli gitaristleri arasında yer alan Steidl, 19. yüzyıl gitar literatürüyle gerçekleştirdiği yüksek derecede dışavurumcu performanslarıyla konserlerine ekstra boyut katıyor. Kendine has mimikleri, el ve vücut hareketleriyle konserlerini zenginleştiren gitarist, Akbank Sanat’taki konserinde müzikseverlerle buluşacak.

 

 

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konseri: Pavel Steidl
Tarih: 11 Ocak 2017, Çarşamba
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 


 

Nora Buschmann Gitar Günleri`nde

 

Ortadoğu, Akdeniz, Brezilya ve Arjantin müziğine olan ilgisiyle tanınan dünyaca ünlü Alman gitarist Nora Buschmann, 18 Ocak 2017, Çarşamba günü Akbank Sanat Gitar Günleri’nde vereceği konserle müzikseverleri türler ötesi yolculuğa çıkaracak. Ünlü gitarist konserde klasik müzikten Ortadoğu ve Akdeniz ezgilerine, Arjantin ve Brezilya folk müziğine kadar uzanan zengin bir repertuvar seslendirecek.

 

 

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konseri: Nora Buschmann
Tarih: 18 Ocak 2017, Çarşamba
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 


 

Caz devlerine eşlik eden Michel Perez Gitar Günleri`nde

 

Herbie Hancock, Ron Carter, Benny Golson gibi caz devlerine eşlik etmiş olan ünlü Fransız gitarist Michel Perez, 25 Ocak 2017, Çarşamba günü Akbank Sanat Gitar Günleri’nin konuğu oluyor. Ünlü gitarist, basçı Diego Imbert`le birlikte sahne alacağı konserde, 2012 yılında birlikte kaydettikleri “Double Détente” albümünden eserlerin de aralarında yer aldığı geniş bir repertuvarla müzik tutkunlarıyla buluşacak.

 

 

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konseri: Michel Perez
Tarih: 25 Ocak 2017, Çarşamba
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

 


 

Akbank Sanat Gitar Günleri Raphaella Smits konseriyle sona erecek

 

Akbank Sanat Gitar Günleri, 31 Ocak 2017, Salı günü gitarın iki dev ismi Andrès Segovia ve Narciso Yepes’in, müzikalitesine hayranlıklarını dile getirdiği, Belçikalı yedi telli gitar ustası Raphaella Smits’in konseriyle sona erecek. Raphaella Smits konserde kendine özgü stiliyle, sekiz telli gitar ve tarihi enstrumanları ile unutulmaz dakikalar yaşatacak.

 

 

Etkinlik: Akbank Sanat Gitar Günleri Konseri: Raphaella Smits
Tarih: 31 Ocak 2017, Salı
Saat: 20.00

 

Cazkolik.com / 10 Ocak 2017, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.