Vatanlarını kaybeden insanların epik zafer şarkıları albüme dönüştü.

Vatanlarını kaybeden insanların epik zafer şarkıları albüme dönüştü.

Geçen yılın en önemli müzik olaylarındandı iç savaşın başlamasından beş yıl sonra dünyanın dört yanına dağılmış, kimi hâlâ Suriye`de yaşayan Suriyeli müzisyenlerin Africa Express ve Damon Albarn`ın girişimiyle biraraya gelerek haziran ayında turneye çıkması. Orkestraya İngiltere, Suriye, Cezayir, Lübnan, Mali, Moritanya, Senegal, Türkiye, Tunus ve ABD`de yaşayan, aralarında Bassekou Kouyate, Bu Kolthoum, Damon Albarn, Eslam Wawaad, faia Younan, Julia Holter, Malikah, Mounir Troudi, Noura Nane Seymali, Paul Weller, Rachid Taha ve Seckou Keita gibi dünyaca tanınmış müzisyenler katıldı.

* * *

Geçen haziran içlerinde İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul`un da yer aldığı beş ülkeli turneye çıkan orkestranın müzikleri şimdi bir albüm olarak yayınlandı. Orkestraya Şam`dan katılan Raghad Haddad "albüm bizim içi çok önemli ve benzersiz bir proje. Dünyanın dört yanından gelen sanatçılar Suriye`nin yetiştirdiği en parlak müzisyenlerle çalıştılar ve bu orkestranın tanınması için güzel bir fırsat sundular" diyerek ne hissettiklerini açıkladı.

* * *

Albüm ki geçen yaz konseri izleyenler müzikleri hala unutmamıştır, Suriye ve Arap müziklerini bazı tanınmış batılı şarkıların yeni düzenlemelerini, yeni yorumlarını içeriyor. Orkestra ve turnenin sponsoru olan Southbank Center`ın katkılarıyla Royal Festival Hall`da canlı kaydedilen müzikler için The Evening Standard `vatanlarını kaybeden insanların epik bir zafer şarkısı` yorumunda bulundu. Uzun yıllar hatırlanacak bir destana dönüşen şovlar Hollanda Amsterdam Festivali, İstanbul Caz Festivali ve Danimarka Roskilde Festivali gibi önde gelen festivallerde izlenmişti. Şimdi, bu unutulmaz büyüleyici müzikleri hem albüm formatında hem digital platformlarda dinleyebilirsiniz.

Cazkolik.com / 15 Ocak 2017, Pazar

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.