Bas ile vokal yeni bir albümde hayat buldu. Deniz Taşar ve Şentürk Öztaş "Sons from a Breeze" albümünü yayınladı.

Bas ile vokal yeni bir albümde hayat buldu. Deniz Taşar ve Şentürk Öztaş "Sons from a Breeze" albümünü yayınladı.

Müzik suya atılan taşın dalgaları misali yeni oluşumları, yeni albümleri besliyor. Daha yeni ilk albümü "Uykuda Bir Bulut"u yayınlayan Deniz Taşar ilk albüm koşturması sona ermemişken hızlı başladığı yılı aynı hızla sürdürüyor.

* * *

Bas & vokal ikilisi müzik albümlerinde derinliği olan geçmişe sahip. Basın tınısı sözlerin etkisini tamamlayan akustik bir güç. Bu konuda her yıl bu yeni müzikler, yeni albümlerle tanışıyoruz. Repertuvara katılan en yeni işler Deniz Taşar ve Şentürk Öztaş`tan geldi. Elektrik basçı Öztaş ile vokalde Taşar müzik sahnesine dikkat çeken bir albüm hediye etti. Bir prova stüdyosunda tanıştıkları günden beri beraber müzik yapan iki genç sanatçı içinde yer aldıkları farklı projelerden ve yaşadıkları hikayelerden esinlendikleri müziklerini birlikte geçirdikleri altıncı yılda yeni bir albüme dönüştürmeye karar vermiş.

* * *

Taşar ve Öztaş bas & vokal albümlerini seriye dönüştürmeyi istiyor. "Songs from a Breeze" (Bir Esintiden Şarkılar) adını verdikleri ilk albüm "Chapter One" müzikseverlere ulaştı. Albüm digital platformlar ve müzik marketlerde satışa çıktı. Taşar ve Öztaş beraber yazdıkları müziklerinde kendileri kadar aslında hepimizi anlattıklarını söylüyor. Projenin ismi bir anda gelen ilhama duydukları saygı ve doğaçlamaya meraklarından kaynaklanıyor. Albümde yeralan parçalardan mesela "Cheer" çimlerde otururken bir anda çıkıveren bir doğaçlama olmuş, ayrıca daha önce klibi yayınlanan "Origin 134" gibi bir parça da var.

* * *

"Chapter One" çıktı. Bundan sonrası albüme olan merak, ilginin devamında "Chapter Two"yu beklemek olacak.

Cazkolik.com / 25 Ocak 2017, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.