NPR tarafından yeni yılın en merakla beklenen albümlerinden biri olan Tipico 10 şubatta çıkıyor!

NPR tarafından yeni yılın en merakla beklenen albümlerinden biri olan Tipico 10 şubatta çıkıyor!

NPR (National Public Radio) tarafından 2017`nin en merakla beklenen albümlerinden biri olarak ilan ettiği, pekçok Grammy adaylığı bulunan saksafonist Miguel Zenon’un kaydettiği onuncu albümü Típico 10 şubatta yayınlanacak. Albümde kendisine uzun süreli yol arkadaşları Luis Perdomo piyanoda, Hans Glawisching basta, Henry Cole davulda eşlik ediyor. Zenon kendi döneminin örnek figürlerinden biri. Ekip arkadaşlarını çoğu zaman başarması zor olan gelenek ve inovasyon çelişkisini ustalıklarıyla rahatça altüst edecek yeterlilikte müzisyenlerden seçiyor.

* * *

Meditatif seslerin ruh dünyanızı farklı boyutlara taşıyacağı albümde Zenon Porto Rico’lu köklerine dayandırdığı bir müziğin peşinden gitmiş. Albüme kulak kabarttığınzda samimi ve ulaşılabilir bir stille karşılaşıyorsunuz. Albüm notlarına göz attığınızdaysa Zenon’un kollektif çalışma bilincinin, tekil katkıların grup soundu yakalamadaki değerinden bahsettiğini göreceksiniz. Bu noktada, grup olarak konserlerden, soundchecklerden, provalardan, tren yolculuklarından rötarlılarla birlikte uçak yolculuklarına keyifli akşam yemeklerine kadar artık aileye dönüştüklerinden bahsedebiliriz. Zenon’un inandığı metaforsa Típico’dan yayılan ışığın bu capcanlı quarteti aydınlatırken gelişmekten ve evrilmekten asla vazgeçmemeleri gerekliliği. Folklorik bir harmoninin tüm notalarda tane tane hissedildiği albümde akıcı ve keyifli bir müzik sizleri bekliyor.

* * *

Multiple Grammy award nominee saxophonist Miguel Zenon’s 10th albüm as a leader Tipico will be publish in 10th of February. In this albüm he is emphasizing the importance of not being individual. This recording is a tribute to long long years friendship of the band members playing together. In this album where the meditative sounds will carry your spiritiual world to different dimensions, Zenon tries to find a link to his Puerto Rican roots. Then we feel this skillfully musicianship full of harmony and giving musical power eachother.

Burak Sülünbaz
twitter.com/buraksulunbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com

Cazkolik.com / 01 Şubat 2017, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.