Müziğin geleceğine dokunan gerçek bir deneyim festivali olan Sónar İstanbul Türkiye`de ilk kez gerçekleşecek.

Müziğin geleceğine dokunan gerçek bir deneyim festivali olan Sónar İstanbul Türkiye`de ilk kez gerçekleşecek.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi organizasyonu ve Charm Music işbirliğiyle 24-25 mart günleri Türkiye`de ilk kez düzenlenecek Sonar Istanbul’un müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan programının detayları belli oldu. Daha önce Moderat, Roisin Murphy, Nina Kraviz, Floating Points, Clark, Kode9 gibi sanatçılardan oluşan programa Weval ve Tim Hecker eklendi. Sónar Istanbul’un, kültür sanat sahnesinin dinamiklerini ele alan, yaratıcılık ve teknoloji çerçevesinde oluşturulan Sónar+D bölümünün görsel & işitsel performans içeriği de açıklandı. Görsel işitsel performansları, kültür teknoloji alanındaki önemli başlıkların konuşulacağı panelleri, ses enstalasyonları, atölyeleri ve demolarıylü müziğin geleceğine dokunan gerçek bir deneyim festivali. Bu özelliğiyle Sónar Istanbul, şimdiye kadar Türkiye’de gerçekleşen tüm festivallerden ayrışıyor.

* * *

Lalin Akalan küratörlüğündeki Sónar+D’nin audiovisual isimli görsel-işitsel performanslara yer veren bölümü, deneysel müzikleri kadar sahne showlarını güçlü görsel ögelerden oluşturan sanatçılardan oluşuyor. Film müziklerini ünlü ambient kült muzisyen Biosphere’in bestelediği, Ali Demirel’in “İnsansız bir dünyada binalar nasıl gözükürdü?” sorusuna cevap aradığı yeni filmi “The Pier”in live miksiyle Ali Demirel performansı, “Aesthetic Animism” projesiyle, sesler üzerinden oluşturduğu kompozisyonu dijital kurguyla birleştiren Atay İlgün performansı, dijital ve analog sanat dallarını buluşturan Francesco Tosini’nin ACCA “Rame” ambient solo performansı; görselleri; medya akımını konsept tasarım projelerinde başarıyla uygulayan Berlin ve New York’un underground sahnelerinin en başarılı isimleri DJ Cem+Rg’nin modular live set performansı; ses, görseller, fiziksel fenomenler ve matematiksel kavramları performanslarında ele alan dünyaca ikonik Japon sanatçı Ryoji Ikeda’nın “Supercodex” performansı; hareketli görsellerle ışık ve ses yerleştirmelerini kesiştiren Nonotak stüdyosunun “Shiro” performansı yer alacak.

Sónar Istanbul’un müzik programına eklenen yeni isimler.

Aralıkda Moderat, Roisin Murphy, Nina Kraviz, Floating Points, Clark, Kode9 gibi önemli sanatçılar ile ilk duyurusunu yapan Sónar Istanbul’un müzik programına, “katmanlı ambient müzik” tarzıyla Tim Hecker ve elektronik müzik sahnesinin şu sıralar en çok konuşulan Hollandalı ikilisi Weval dahil oldu. Yerli sanatçılara global bir festivalde performans sergileme fırsatı sunan Sónar Istanbul’un müzikal içeriğine şehrin müzik sahnesinde yer edinen Vildan Gündüz, Style-ist, Büber, Villette, Fasitdaire, İpek Görgün & Biblo, Mabbas, Seretan, Fuchs & Cervus, Doğu Orcan eklendi.

Avrupa’nın en prestijli festivallerinden biri; Sónar

İlk kez 1994 yılında Barselona’da gerçekleşen ve bugüne kadar 27 farklı şehirde 55 kez düzenlenen Sónar, kültür sanat dünyasının evrimine ve geleceğe uzanan yaratıcılıklara ev sahipliği yapıyor. Avrupa’nın en prestijli festivalleri arasında yer alan Sónar, aynı zamanda sahip olduğu özgün içeriğinin yanı sıra konuk olduğu şehirlerin yerel sanatçılarına global bir platformda performans sergileme fırsatı sunuyor. Festivalin 24-25 Mart tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek ayağı bu amaçla oluşturuldu.

Cazkolik.com / 15 Şubat 2017, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.