Bakırköylüleri sevinderecek bir haber; 1. Bakırköy Caz Günleri başlıyor.

Bakırköylüleri sevinderecek bir haber; 1. Bakırköy Caz Günleri başlıyor.

Bir ay önce belediyelerle cazın ilişkisine dair bir yazı yayınlamıştık (okumak için tıklayın), belediyelerin sahnelerinde caza daha fazla yer vermelerini arzu ediyoruz diyerek şu anki durumu özetlemeye çalışırken örnekler arasında son dönem Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi`nde caz konserlerine hasret kalındığından dem vurmuştuk ki bu haber çıkageldi. 8-9-10 nisan akşamları üç konserli caz günleri güzel bir başlangıç olsun diyelim. Yani, dileğimiz mesela şöyle olsun, bu sene üç konserliy, seneye on konserli, iki-üç yıl sonra da güzel bir festival olur inşallah.

 

1. Bakırköy Caz Günleri

 

Sonbahar ve ilkbahar caz festivalleri için güzel mevsimler. İlkbahar hayatın canlanmasını simgelediği için belki daha cazip. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi ile konserleri organize eden Ajans Tuhafiye de böyle düşünmüş olmalı ki "Bahar Bakırköy`e müziğiyle geliyor" diyorlar.

 

Alçak İrtifa konseri

 

(8 Nisan 2017 Cumartesi, Saat 20:30)

 

Caz günlerinin ilk konseri 8 nisan akşamı piyanoda Tuluğ Tırpan, çelloda Erman İmayhan ve vokalde Seren Akyoldaş`ın olduğu Alçak İrtifa konseri olacak. Eskiden beri balkanlara yönelik özel ilgisi olan, hatta trio albümünde bu coğrafi köprü üstünde özel olarak duran Tırpan`ın bu konserinde ise klasikle cazın buluştuğu bir performans olacak. Mozart ve Bach`ın eserlerinin Anadolu ezgileri ve cazla harmanlanacağı gece aynı zamanda üç gecelir konser serisinin ilki olacak.

 


 

Şenay Lambaoğlu konseri

 

(9 Nisan 2017 Pazar, Saat: 20:30)

 

1. Bakırköy Caz Günleri`nin ikinci konserinde Leyla Gence Opera ve Sanat Merkezi sahnesi Şenay Lambaoğlu ve arkadaşlarını ağırlayacak. Piyanoda Can Çankaya, basta Volkan Polat, gitarda Eser Yıldız ve davulda Berke Özgümüş`ün yeralacağı konserde Lambaoğlu hem kendi albümlerinden hem caz standartlarından oluşan bir repertuvarı seslendirecek.


 

Jülide Özçelik konseri

 

(10 Nisan 2047 Pazartesi, Saat: 20:30)

 

Bu yıl ilk kez gerçekleşen konserlerin sonuncusuda Jülide Özçelik ve arkadaşlarını dinleyecek Bakırköyle cazseverler. Özçelik`e trombonda Bulut Gülen, gitarda Cem Tuncer, bas gitarda Efecan Tuncer ve davulda Ediz Hagızoğlu`nun eşlik edeceği konserde Özçelik geniş bir repetuvarla sahnede olacak.

 

Cazkolik.com / 20 Mart 2017, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.