Dünyayı müzisyenler birleştirecek... Yinon Muallem`in Bridges projesi "The 9 Dreams" albümünü yayınladı.

Dünyayı müzisyenler birleştirecek... Yinon Muallem`in Bridges projesi "The 9 Dreams" albümünü yayınladı.

Türkiye`de yaşayan, çalışmalarının önemli kısmını burada üreten ve yayınlayan perküsyonist Yinon Muallem`in Bridges isimli grubunun "The 9 Dreams" adını verdiği yeni albüm lansman konseri 14 mart akşamı Cemal Reşit Rey`de gerçekleşmişti. İşte o albüm geçen gün yayınlandı.

* * *

Muallem`in Bridges projesi farklı kültürler ve müzikal tarzlar arasında köprü kurmak fikrine dayanıyor. Perküsyonda projenin fikir babası Yinon Muallem`in olduğu Bridges`da Derya Türkan kemençede, Yossi Arnheim flütte ve Tuluğ Tırpan da piyanoda yer alıyor. Herbiri farklı müzikal geçmişe sahip müzisyenlerin oluşturduğu proje müzikal sınırları ortaklaşa keşfederek klasik müzikten caza, dünya müziğinden özgür doğaçlamaya kadar geni ve zengin bir repertuvara sahip. Bu performansların içinde olduğu albüm "The 9 Dreams" ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Tüm dijital platformlar üzerinden satın alabileceğiniz albümde Muallem`in dokuz yeni bestesi var. Muallem`in muhtelif vurmalılar yaında ud gibi farklı enstrümanları da kullanmış. Albümde ayrıca Yankale Segal de bas gitarıyla yeralıyor.

* * *

Bridges projesinin yanında Yinon Muallem ayrıca İsviçreli piyanist Francois Lindemann`ın başını çektiği ve dokuz müzisyeni buluşturan World of Musics`in de üyesi. Müzik hayatının büyük bölümünü İstanbul`da geçiren Muallem yeni müzik okulunu da İstanbul`un kalbi Beyoğlu`nda hayata geçirecek. Etnik vurmalı çalgılar, vücut perküsyonu, ud, kanun, bas gitar dersleri yanında çocuklara yönelik ritm dersleri de merkezin faaliyetleri arasında olacak. Yinon Muallem`le ilgili haberler bu kadarla kalmıyor. Sanatçı nisanda Tel Aviv`de gerçekleşecek "Festival with the Mustache"de (Bıyıklı Festival) İsmil Altunbaş`ın konserinde yerini alacak. 12 ve 13 nisan günleri dünya müziğinin önde gelen sanatçılarını buluşturacak konserler Yafa şehrinin sevilen tarihi avlusunda gerçekleşecek. Aşağıda 14 mart konserinden bir bölümü izleyebilirsiniz.

Cazkolik.com / 23 Mart 2017, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.