Yerli cazda ayın değil yılın en önemli buluşması; "Tuna Ötenel ve dostlarıyla bir caz gecesi" Salon`da!

Yerli cazda ayın değil yılın en önemli buluşması; "Tuna Ötenel ve dostlarıyla bir caz gecesi" Salon`da!

Yerli caz ortamımızda ayın değil yılın en önemli buluşması; "Tuna Ötenel ve dostlarıyla bir caz gecesi" konseri 26 nisan akşamı İKSV Salon`da gerçekleşecek.

* * *

İstanbul Caz Festivali Türk cazının en önemli isimlerinden Tuna Ötenel`i özel bir konserle 26 nisan akşamı Salon sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor. Geçirdiği rahatsızlığın ardından yaklaşık on yıldır aktif müzikten uzak olan Ötenel Salon konserinde korneti ve piyanosuyla çok özlediği ve özlendiği sahnede müzisyen dostları ve cazseverlerce ağırlanacak.

Gecede kimler yeralacak...

Saat 21.30’da başlayacak gecede, Tuna Ötenel sahnede dostları Sibel Köse, Hakan Behlil, Neşet Ruacan, İmer Demirer, Murat Verdi, Can Kozlu, Şenova Ülker, Hasan Kocamaz ve Emin Fındıkoğlu ile unutulmaz caz besteleri eşliğinde buluşacak. Fındıkoğlu’nun müzik direktörlüğüyle gerçekleşecek konserde, Metin Deniz ve Saadettin Davran kısa sunumlar yapacak.

Türkiye caz tarihinin kaydedilmiş ilk caz albümü "Caz Semai"nin hayattaki tek müzisyeni.

2008’de, 15. İstanbul Caz Festivali`nin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü alan Tuna Ötenel, 60`lı yıllardan bu yana Türkiye`de caz müziğinin tanınması ve sevilmesine büyük katkılarda bulundu. Piyano, bas, davul ve saksafon gibi birçok enstrümanı büyük bir ustalıkla çalan Ötenel, 1964`te Metin Gürel orkestrasıyla profesyonelliğe adım attı. Ötenel, Türkiye`nin ilk caz plağı olan, gitarda Kudret Öztoprak ve davulda Erol Pekcan`ın olduğu 1978 tarihli “Caz Semai”de piyano ve saksafon çalıyordu. Caz Semai’nin ilk basımının neredeyse 30. yılını kutlamak adına geçtiğimiz aylarda bu albüm için bir özel plak basıldı.

Dinleyicisiyle, müzisyenleriyle Türkiye caz sahnesinin tüm tarafları 26 nisan akşamı Salon`da olmalı!

Tuna Ötenel ve Dostlarıyla Bir Caz Gecesi konserinin tüm bilet geliri, Ötenel’in belirlediği bir müzik öğrencisine sanatçı tarafından burs olarak verilecek. Konser biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Cazkolik.com / 20 Nisan 2017, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Füsun Levet
    25 Mayıs 2017 Salı 12:32

    Tuna Ötenel uzun yıllar sonra sahneye ilk dönüşünü 2016 Haziran ayında Kuşadası 7 Bilge"lerde yaptı.Sibel Köse grubuyla çaldı.Belirtmek isterim.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.