Eren Akgün Quintet`ten doğumunun 100. yılında Edirne`de halka açık Thelonious Monk konseri.

Eren Akgün Quintet`ten doğumunun 100. yılında Edirne`de halka açık Thelonious Monk konseri.

Bu yıl cazın efsanevi isimlerinin yüzüncü doğum yılı. Bu isimler arasında Ella Fitzgerald gibi efsanevi bir şarkıcı olduğu kadar cazın ilk büyük davul starlarından Buddy Rich ya da Bebop`ın kurucu babalarından trompetçi Dizzy Gillespie ve piyanist, besteci Thelonious Monk gibi yeri doldurulamaz isimler de var. Aynı zamanda, bu yıl caz tarihinin ilk kayıtlarının yapıldığı yıl. Bir anlamda çifte kutlamanın denk geldiği bir yıl. Bizler burada her ne kadar kendi dertlerimizden caz dünyasının bu önemli haberlerini yeterince konuşamasak da yaklaşan 30 Nisan Uluslararası Dünya Caz Günü kutlamaları nedeniyle bu yıl kutlamalarda bu dört büyük isim ayrıca öne çıkıyor.

Eren Akgün Quintet`ten doğumunun yüzüncü yılında Thelonious monk konseri

Bu konuda en yeni haber caz müziğin genç, etkileyici ve idealist topluluğu Eren Akgün Quintet`in Dünya Caz Günü kutlamaları nedeniyle 30 Nisan akşamı Edirne Saraçlar Caddesi`nde vereceği halka açık özel konser haberi oldu. Trombonda Eren Akgün, vibrafonda Can Tutuğ, gitarda Yalın Doğu Şahin ve davulda Yarkın Coşar`ın yeraldığı beşli "A Tribute to Thelonious Monk" konserinde büyük sanatçının bestelerini seslendirecek. Gruptan sevgili dostumuz Can Tutuğ`a bu konseri ve Monk`u çok kısa sorduk; "Thelonious Monk, kendi eserlerinin özgünlüğü kadar keskin virajlarla dolu kendine has yorumculuğuyla da ön plana çıkan, bu döneme kadar icra ettiğimiz müziği büsbütün etkilemiş bir deha. Çoğu zaman provalarda ya da konserlerde "şurayı Monk-varî çalayım" dediğimiz oluyordur. Biz de Edirne`de, Edirne Belediyesi`nin desteğiyle Saraçlar Caddesi`nde vereceğimiz Thelonious Monk`ın 100. Doğum günü etkinliğinde hem Monk ve yaşamına ait anekdotlardan bahsedecek, hem de Thelonious Monk eserlerini seslendireceğiz."

* * *

Cazseverler olarak biz de Edirne Belediyesi`ne bu konsere verdiği destekten dolayı teşekkür edelim. Edirne sokaklarına Monk`un müziğnin yayılacak olması doğumunun yüzüncü yılında büyük ustanın ruhunu şâd edecektir.

Cazkolik.com / 20 Nisan 2017, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.