Dünyaca ünlü usta dansçılar eşliğinde sun-sea-swing temalı İzmir Lindy Hop Festivali 26 mayısta gerçekleşecek.

Dünyaca ünlü usta dansçılar eşliğinde sun-sea-swing temalı İzmir Lindy Hop Festivali 26 mayısta gerçekleşecek.

İzmir Lindy Hop Derneği mayıs sonu üçüncü kez "Sun, Sea & Swing" temalı "Lindy Hop" festivalini düzenleyecek. Festival bu yıl 26 Mayıs - 28 Mayıs tarihleri arası Gümüldür Denizatı Holiday Village`da olacak. Festival kapsamında Lindy Hop dansıyla ilgilenenler için yurtdışından gelen eğitmenlerin vereceği workshoplar, Lindy Hop ile yeni tanışmak isteyenler için ise başlangıç workshopları, akşamları canlı müzik ve DJ  müzikleriyile dans geceleri düzenlenecek. Bu sene festivale Lindy Hop alanında İsrail`den dünyaca ünlü Ron & Sharon Dobrovinsky ile Ukrayna`dan Vitalii Kalinchyk ve Oksana Pavlova çiftleri misafir edilecek. Gün boyu dans eğitimleriyle yetenekler geliştirilirken akşamları caz ve müzikle dolu eğlenceler gerçekleşecek. Bu etkinliğe katılmak ve bilet almak için lütfen tıklayın.

Peki, bilmeyenler için Lindy Hop nedir?

Lindy Hop eşli ve solo hareketli, doğaçlamalara imkân veren siyahi danslarla, Avrupai tarzdaki 8 vuruşlu eşli dansların birleştirilmesiyle ortaya çıkmış bir danstır. 1920`lerde ortaya çıkmış olan bu dansı aslında pek çoğumuz siyah-beyaz filmlerden biliyoruz. Festivale katılarak bu dansla yakından tanışabilir ve zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz. Caz ve swing müziğini seviyor, bu müzikleri dinlerken yerinizde duramıyor, dans etmek istiyorsanız siz de potansiyel bir Lindy Hop`çusunuz demektir.

* * *

Bu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi çin lütfen tıklayın. Maille ulaşmak için: izmirlindyhoppers@gmail.com

* * *

İstanbul`da olanlar için güzel haber, Beyoğlu Akbank Sanat 24 Mayıs saat 18:30`da Banu Bireckiligil yönetiminde özel bir Lindy Hop Dans Atölyesi düzenliyor. Bu atölyeye katılarak bu dansın tarihi, nasıl yapıldığını örnekleriyle yerinde bizzat izleyebilir, öğrenebilirsiniz. Bu etkinliğe katılmak için tıklayın.

Cazkolik.com / 01 Mayıs 2017, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.