24. İstanbul Caz Festivalinden dünyaca ünlü flamenkocular ve Türk sanatçılarla Paco De Lucia anısına özel konser.

24. İstanbul Caz Festivalinden dünyaca ünlü flamenkocular ve Türk sanatçılarla Paco De Lucia anısına özel konser.

Arkadaşımız Cenk Erdem ölümünden üç yıl önce Paco DeLucia ile o sıra İstanbul`da vereceği konser öncesi Cazkolik için özel bir röportaj yapmıştı. Büyük sanatçıyla Türkiye`de yapılmış son röportajlardan biri olarak kaldı. O röpörtajda De Lucia Cenk Erdem`e "ben bir flamenko gitaristiyim ve hep öyle kalacağım" diyordu. Hayatını hepimizin gözü önünde yaşayan bir ustaydı ve hakikaten hep öyle kaldı. Başta caz olmak üzere farklı müzik türleriyle hep ilişki içinde olsa da özünde sahneye çıplak ayaklı çıkan bir flamenko gitaristiydi o. Yine aynı röportajda "yapmak istediğim geleneksel flamenkoyu modern dünyaya taşımaktı" diyordu sevgili Cenk`e, öyle de yaptı. Bugün eğer flamenko müziği dünyanın farklı türlerle en çok ilişki kuran müziklerinden biriyse bunu en başta Paco De Lucia`ya borçlu.

 

Türkiye`de çok sevilen bir gitar ustası

 

Duruşuyla, tavırlarıyla, soğukkanlı, dik duruşlu, kendinden emin ustalığıyla Türk insanının en sevdiği isimlerin başında geliyordu. Yıllarca konser vermek için gelip gitti ve her konseri dolu geçti. Çaldığı müzik bizim için yabancı bir duygu değildi. Aynı iklim çanağından olmamız, yoksulluğu ve savaşları uzun yıllar beraber yaşayan iki coğrafya olmamız, kadınların ve erkeklerin alttan almayan delikanlı tavırlı olması bize hep yakın geldi. Efelenmelerinde, danslarındaki isyankârlık kendimizi bulduk, o yüzden müziğini çok sevdik ama maalesef 2014 yılında beklenmedik şekilde Paco De Lucia bu dünyadan ayrıldı. Henüz genç sayılacak bir yaştaydı (67). Formundaydı, hayalleri ve yapmayı istediği işleri vardı ama olmadı.

 

24. İstanbul Caz Festivali dünyaca ünlü flamenko starlarıyla özel bir Paco DeLucia anma konseri düzenliyor

 

Bu yaz festivalin en güzel haberlerinden biri adeta bizden biri gibi sevdiğimiz büyük usta için özel bir anma konseri düzenliyor olması. Eminiz bu konser son sandalyesine kadar dolu olacak çünkü büyük usta olsaydı o konser dolardı. "Paco De Lucia Anısına: Beyond the Memory" isimli konserde büyük sanatçının hayatında yer etmiş ve her biri ustayla çalmış kendileri de birer usta olan ünlü isimler yer alacak.

 

Geçen sene yayınladığı "Dijnn" isimli albümüyle flamenkonun elektronik katkılarla ilişkisini vurgulayan Jorge Pardo, güçlü gitar ve bas tekniğiyle akılda kalıcı rif`lerin ustası Carles Benavent, Paco De Lucia`nın sevdiği eşlikçilerden Jose Maria Bandera, "Paz" isimli albümüyle caz standartlarını flamenko gitarıyla çalan Nino Josele, Lucia`nın sevdiği erkek seslerinden David De Jacoba gibi şimdi hepsi flamenkonun dünyaca önemli isimleri arasında yer alan sanatçılar 8 temmuz akşamı Zorlu PSM Ana Sahne`de olacak.

 

Paco De Lucia`yı anma konserinde Türk yıldızlar da sahnede olacak

 

"Tuana" isimli şarkısıyla ismi uzun süre Paco De Lucia`yla anılan pop müziğin usta seslerinden Levent Yüksel, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç doğan`dan oluşan Taksim Trio da özel gecenin heyecanla beklenen isimlerinden, ayrıca, perdesiz gitarın usta ismi sevgili Cenk Erdoğan da gitarıyla gece sahnede olacak isimlerden.

 

Bu yaz festivalin en ilgi görecek sonserlerinden olacağına emin olduğumuz "Paco De Lucia Anısına: Beyond the Memory" konseri için biletinizi garanti altına almak için acele etmenizde fayda var.

 

Cazkolik.com / 06 Haziran 2017, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.