Okuldan arkadaşlar buluştuk, 21 haziran akşamı Akbank Sanat`ta konserimiz var

Okuldan arkadaşlar buluştuk, 21 haziran akşamı Akbank Sanat`ta konserimiz var

Cazın usta ismi, piyanist, besteci, orkestra şefi, aranjör, hoca, yani, aklınıza cazla ilgili hangi kısım gelirse hepsinde büyük emeği olan Baki Duyarlar’ın bizim saydığımız kadarıyla en az üç albümde (“Colors” (2011), “Over Seas” (2010) ve “Time of Spring” (2015) birlikte çaldıkları Rotterdam Konservatuvarından arkadaşları Stanislav Mitrovic (saksofon), Han Slinger (bas) ve Jeroen Elffreich (davul)’le birlikte kurdukları OnQ isimli gruplarının 20. yılını kutlamak amacıyla 21 haziran akşamı Akbank Sanat’ta özel bir konser verecekler.

 

Bu yıl 50 yaşına basan Türk cazının usta ismi Duyarlar üç kuşak müzisyen Duyarlar ailesinin üçüncü kuşağı olarak Mimar sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon bölümündeki eğitiminin ardından 1988 yılında Rotterdam Devlet konservatuvarı Caz Piyano bölümünde okumak için Hollanda’ya yerleşti. Beş yıl boyunca Hollanda’da yaşayan, çalan ve dersler veren Duyarlar 1997 yılında İstanbul’a geri döndü ve bir ayağı yurtdışında konserlerde bir ayağı ülke içindeki projelerde Türkiye caz sahnesinin en üretken ve yaratıcı isimlerinden biri oldu. Halen hem yurtdışında hem yurtiçinde konserler vermeyi sürdüren Duyarlar bir yandan kurucusu olduğu Bahçeşehir Üniversitesi Caz Okulu`nda öğrenciler yetiştirmişti, halen aynı okulda “Caz Müziği Teorisi” ve “Topluluk” dersleri veriyor ve İstanbul Gençlik Caz Orkestrası’nı yönetmeyi sürdürüyor.

 

21 haziran akşamı Baki Duyarlar`ın başını çektiği OnQ 20. yıl konseri dört eski arkadaşı buluşturan özel bir konser olmanın ötesinde, aynı zamanda, Avrupa cazıyla Türk müziğinin kaçırılmaması gereken mükemmel bir füzyona sahne olacak.

 

Cazkolik.com / 15 Haziran 2017, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.